pixel

En rå og indbydende ting på kajen

Havnegade har fået en ny aflang skulptur, hvor københavnerne kan sidde og vente på Inderhavnsbroen.

havnegade skulptur klatre børn

I Havnegade for enden af Nyhavn ligger der en lang, sort, glinsende klump, der med sine skæve former straks vækker nysgerrigheden – og klatrelysten.

Kort
Skulptur i Havnegade

Iøjnefaldende og dragende slanger den sig ensomt ved kajens kant og minder om en falden træstamme, som bølgerne har slået omkuld og flået itu.

Fakta

Full Length

Havnegade 51, Kbh K

Bronzeskulptur af Kirsten Ortwed.

Vejer tre tons og måler 1280 cm i længden, 235 cm i bredden og 114 cm i højden.

Oprindeligt skabt til Statens Museum for Kunsts skulpturgade. Udført 2006-08.

Københavns Kommunes Borgerrepræsentation takkede i 2013 ja til skulpturen, som en gave fra Ny Carlsbergfondet.

Kirsten Ortwed

Dansk billedhugger, født 1948.

Har blandt andet udført Raoul Wallenbergs monument i Stockholm (1998-2001) og udsmykningsopgaver for Lunds Universitet (2000-04).

Repræsenterede Danmark på Biennalen i Venedig i 1997.

Arbejder p.t. med at færdiggøre en udsmykning til Moss i Norge.

Det er billedhuggeren Kirsten Ortweds skulptur 'Full Length'. En tre tons tung og tretten meter lang bronzeskabning, der har fundet sig til rette på havnepromenaden foran den gamle grønne toldbygning, der i dag rummer mad- og jazz-mekkaet The Standard.

Dens mørke farve er central og giver kontrast til omgivelserne. Rå og kantet emmer den af tyngde, og intet er overladt til tilfældighederne, når den konstant bryder med sine egne former for derefter at samle dem igen i sin fulde længde.

 

Kirsten Ortweds inviterende skulptur ligger lige ved siden af tilkørselsrampen til Inderhavnsbroen over til Grønlandske Handelsplads, Christianshavn og Holmen. Ankommet i tide til at byde de første cyklister over broen velkommen, men så blev åbningen af skandalebroen udsat igen-igen(-igen-igen-igen-igen).

Lige nu er der ingen, der ved, hvornår Inderhavnsbroen bliver færdig. Og så kan man jo passende sætte sig på Full Length og vente. Med sine organiske former er den nemlig ud over klatrestativ også ganske anvendelig som bænk med udsigt over havnen.

Skulpturen er en gave til København fra Ny Carlsbergfondet.

 

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling