pixel

Skywalk over Jagtvej

En 40 meter lang gangbro skaber en ny byport til Indre Nørrebro.

kbh magasin

Det store universitetsbyggeri Niels Bohr Bygningen står først færdigt i 2017, men det arkitektoniske hovednummer er allerede kommet på plads – en 40 meter lang gangbro hen over Jagtvej oppe i 3. sals højde.

Den markante skywalk forbinder ind til videre blot byggepladsens to dele på hver sin side af den trafikerede vej. Men selv om der går et par år endnu, inden studerende og forskere vil myldre gennem luften, har gangbroen straks givet en helt ny identitet til området langs med Universitetsparken:

Det plejede at være den mindst spændende del af Jagtvej, nu er det byporten til Indre Nørrebro.

Niels Bohr Bygningen, tidligere kendt som Niels Bohr Science Park, består af i alt ni sammenhængende blokke med laboratorier og undervisningsfaciliteter. Det bliver fremtidens hovedkvarter i vidensbydelen Nørre Campus, hvor hovedparten af Københavns Universitets naturvidenskabelige fakultets aktiviteter er samlet.

Se mere om Niels Bohr Bygningen her på Magasinet KBH

skywalk_jagtvej_nu.jpgskywalk_jagtvej_fremtid.jpg

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling