pixel

Sporvogn uden skinner

kbh magasin

En udvalgt rute mellem Indre By og Gentofte skal være forsøgskanin for den kollektive transportform BRT i København.

BRT er en forkortelse for Bus Rapid Transfer og skal således ikke forveksles med sandwichklassikeren BLT (bacon-lettuce-tomato). Men det lyder stadig lækkert.

Konceptet er fysisk adskilte busbaner i gaderne, hvor din bus kan suse ugeneret af sted i sin eget høje tempo, uanset den øvrige trafiksituation. Altså stort set som en sporvogn eller letbane, bare uden skinner og strømførende kabler og således meget billigere.

Den nyskabende bustype skal køre mellem Nørreport og Emdrupvej, men ellers melder historien endnu ikke mere om linjeføringen, og hvad den vil betyde for pladsfordelingen i de ikke altid lige brede københavnske gader.

Læs mere hos DR P4 København

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling