pixel

Hurtigbus­banerne kommer

kbh magasin

Fra årsskiftet 2015 kører busserne i deres helt eget spor midt på ruten mellem Nørreport og Ryparken, der bliver opgraderet til Danmarks første udgave af BRT – Bus Rapid Transit.

Konceptet er fysisk adskilte busbaner i gaderne, hvor din bus kan suse ugeneret af sted i sit eget høje tempo, uanset den øvrige trafiksituation. Altså stort set som en sporvogn eller letbane, bare uden skinner og strømførende kabler og således meget billigere.

Vejarbejdet går i gang denne sommer, og BRT-banerne bliver lagt på ruten Nørreport - Øster Voldgade - Sølvgade - Fredens Bro - Tagensvej - Nørre Allé - Lyngbyvej - Ryparken. De kommende hurtigbuslinjer er dermed 6A, 42, 150S, 173E, 184 og 185.

Pointen med BRT i København er, at det reserverede midterspor skal optimere den kollektive trafiks betjening af det kommende Nørre Campus og udbygningerne af Rigshospitalet og af Panum Instituttet – en korridor i byen, der mangler både Metro og S-tog.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling