pixel

Stadsarkitektens optegnelser på sofabordet

kbh magasin

Fakta

Det ny København – Stadsarkitektens optegnelser 2001-2010

En bog af Københavns tidligere stadsarkitekt Jan Christiansen med fotos af Laura Stamer.

312 sider for 350 kroner, udgivet af Strandberg Publishing.

Hvad var det egentlig der skete i København der i 00'erne, hvor byen gik fra nedslidt hovedstad under administration til moderne metropol med hyldet ny arkitektur?

En ny moppedreng af en sofabordsbog giver dig svar fra hestens egen mund, for den er skrevet af Jan Christiansen, der stod i spidsen for udviklingen som kommunens stadsarkitekt i det byggeboomende årti.

'Det ny København – Stadsarkitektens optegnelser 2001-2010' er hans guide til alle de byområder, byrum og bygninger, der skød op overalt i København dengang – med linier videre til dem, der skyder op i dag. Spækket med sidevis af store friskfangede billeder af byen fra arkitekturfotograf Laura Stamers hånd.

Med i bogens letlæste optegnelser er også mange af de byggeprojekter, Hovedstaden endte med ikke at få. Ligesom Jan Christiansen går bag facaderne og fortæller om de entusiastiske politikere og embedsmænd, danske og udenlandske stjernearkitekter, pengestærke bygherrer og engagerede borgere, der sammen skabte det ny København, vi cykler rundt i i 2015.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv