pixel

Vedtaget: 47 meter på Finsensvej

En mini-by-i-byen for hovedstadens opstartende iværksættere rejser sig på det ydre Frederiksberg.

start-up city metrobanen

13 stablede etager er på vej som ny markant markør i bybilledet, lige hvor metroen dukker op fra undergrunden efter Fasanvej Station.

Kort
Start-up City

Start-up City kaldes bygningskomplekset, der nu har fået den endelige godkendelse til at erstatte Finsensvejs tidligere posthus og distributionscenter. Vedtaget med et stort flertal af politikerne i Frederiksberg Kommune, hvor kun Enhedslisten og Alternativet stemte imod.

I og omkring tårnet kommer hundredvis af små start-ups, altså nyopstartede virksomheder, til at bo. Helt bogstaveligt bo, for visionen er en komplet mini-by-i-byen indrettet med optimale rammer for den type iværksættere, der alligevel aldrig holder fri. Og derfor lige så godt kan arbejde, sove og spise under samme tag med mulighed for at inspirere og hjælpe hinanden med idéerne til de næste uundværlige apps og gadgets.

550 kontorpladser, 131 små lejligheder og hotelværelser samt konference- og undervisningsfaciliteter bliver der plads til i Start-up City, foruden p-kælder i tre underjordiske etager, caféer og madboder i gadeplan og en udsigtsrestaurant på toppen.

Rugekassens i alt 15.500 etagemeter fordeler sig på en femetagers karrébygning ud mod Finsensvej, en fireetagers mellembygning og så bagerst på grunden langs metrobanen det 13-etagers tårn med alle de både permanente og midlertidige boliger.

Nede på jorden åbnes baggården til et nyt offentligt byrum, der sammenkobler hele området med gang- og cykelgenveje, blandt andet langs metrobanen med en ny bro over sporerne.

Det lokale højhus og resten af iværksætter-byen til anslået 400 mio. kroner er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects for en gruppe investorer med serieiværksætteren Jesper Buch i spidsen.

Se mere om Start-up City her på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling