pixel

Vedtaget: 47 meter på Finsensvej

En mini-by-i-byen for hovedstadens opstartende iværksættere rejser sig på det ydre Frederiksberg.

start-up city metrobanen

13 stablede etager er på vej som ny markant markør i bybilledet, lige hvor metroen dukker op fra undergrunden efter Fasanvej Station.

Kort
Start-up City

Start-up City kaldes bygningskomplekset, der nu har fået den endelige godkendelse til at erstatte Finsensvejs tidligere posthus og distributionscenter. Vedtaget med et stort flertal af politikerne i Frederiksberg Kommune, hvor kun Enhedslisten og Alternativet stemte imod.

I og omkring tårnet kommer hundredvis af små start-ups, altså nyopstartede virksomheder, til at bo. Helt bogstaveligt bo, for visionen er en komplet mini-by-i-byen indrettet med optimale rammer for den type iværksættere, der alligevel aldrig holder fri. Og derfor lige så godt kan arbejde, sove og spise under samme tag med mulighed for at inspirere og hjælpe hinanden med idéerne til de næste uundværlige apps og gadgets.

550 kontorpladser, 131 små lejligheder og hotelværelser samt konference- og undervisningsfaciliteter bliver der plads til i Start-up City, foruden p-kælder i tre underjordiske etager, caféer og madboder i gadeplan og en udsigtsrestaurant på toppen.

Rugekassens i alt 15.500 etagemeter fordeler sig på en femetagers karrébygning ud mod Finsensvej, en fireetagers mellembygning og så bagerst på grunden langs metrobanen det 13-etagers tårn med alle de både permanente og midlertidige boliger.

Nede på jorden åbnes baggården til et nyt offentligt byrum, der sammenkobler hele området med gang- og cykelgenveje, blandt andet langs metrobanen med en ny bro over sporerne.

Det lokale højhus og resten af iværksætter-byen til anslået 400 mio. kroner er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects for en gruppe investorer med serieiværksætteren Jesper Buch i spidsen.

Se mere om Start-up City her på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.