pixel

Vedtaget: 47 meter på Finsensvej

En mini-by-i-byen for hovedstadens opstartende iværksættere rejser sig på det ydre Frederiksberg.

start-up city metrobanen

13 stablede etager er på vej som ny markant markør i bybilledet, lige hvor metroen dukker op fra undergrunden efter Fasanvej Station.

Kort
Start-up City

Start-up City kaldes bygningskomplekset, der nu har fået den endelige godkendelse til at erstatte Finsensvejs tidligere posthus og distributionscenter. Vedtaget med et stort flertal af politikerne i Frederiksberg Kommune, hvor kun Enhedslisten og Alternativet stemte imod.

I og omkring tårnet kommer hundredvis af små start-ups, altså nyopstartede virksomheder, til at bo. Helt bogstaveligt bo, for visionen er en komplet mini-by-i-byen indrettet med optimale rammer for den type iværksættere, der alligevel aldrig holder fri. Og derfor lige så godt kan arbejde, sove og spise under samme tag med mulighed for at inspirere og hjælpe hinanden med idéerne til de næste uundværlige apps og gadgets.

550 kontorpladser, 131 små lejligheder og hotelværelser samt konference- og undervisningsfaciliteter bliver der plads til i Start-up City, foruden p-kælder i tre underjordiske etager, caféer og madboder i gadeplan og en udsigtsrestaurant på toppen.

Rugekassens i alt 15.500 etagemeter fordeler sig på en femetagers karrébygning ud mod Finsensvej, en fireetagers mellembygning og så bagerst på grunden langs metrobanen det 13-etagers tårn med alle de både permanente og midlertidige boliger.

Nede på jorden åbnes baggården til et nyt offentligt byrum, der sammenkobler hele området med gang- og cykelgenveje, blandt andet langs metrobanen med en ny bro over sporerne.

Det lokale højhus og resten af iværksætter-byen til anslået 400 mio. kroner er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects for en gruppe investorer med serieiværksætteren Jesper Buch i spidsen.

Se mere om Start-up City her på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.
læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Christianshavn
Engang var her bare vand som i resten af Øresund. Nu er her skoler, opera og boligkvarter. Og om få år vil en park, et svømmebad og — måske — en maritim oplevelses­park være kommet til.