pixel

Diakonissen har vokseværk

Sløvt Frederiksberg-hjørne ruskes op med miks af yngre og ældre, både indvendigt og udvendigt.

kbh magasin

Hjørnet af Peter Bangs Vej og Søndre Fasanvej står over for lidt af et arkitektonisk makeover. Her vil Diakonissestiftelsen ombygge og udbygge så markant, at de to frederiksbergske hovedårers anonyme møde i fremtiden kommer til at rage op for hele kvarteret.

Kort
Søster Sophies Minde

Diakonissens alderdomshjem fra 1950'erne Søster Sophies Minde skal energirenoveres, men solcellerne på taget bliver den mindste nyskabelse. Som var det et Lego-sæt i overstørrelse, bliver den eksisterende bygning nemlig kernen i et helt nyt hus, der får to ekstra penthouse-etager sat på i højden og forlænges med undervisningstilbygninger samt en ny åben forplads ud mod Peter Bangs Vej.

Pladsen skal invitere til ophold og videre indenfor i caféen i en aktiv underetage, der blandt andet også vil genhuse den genbrugsbutik, der i dag bor i den lave hyttelignende bebyggelse på selve hjørnet.

diakonissen_arkitema_2.jpg

Fakta

Søster Sophies Minde

Søndre Fasanvej 2A, Frb

Det eksisterende plejehjem skal energirenoveres med 5.700 m2 ombygning og 4.500 m2 nybygning.

Tegnet af Arkitema Architects for Diakonissestiftelsen.

Søster Sophies Minde blev oprindeligt opført i 1950'erne som alderdomshjem for pensionerede diakonisser.

Det yngre og ældre i forening

Stueplanet skal åbne huset mod resten af byen og samtidig være smeltedigel for dets forskellige generationer af brugere.

De nye etager på toppen bliver nemlig attraktive seniorboliger med altan og nem adgang til sundhedsydelser og kulturelle aktiviteter, mens den nye undervisningsbygning skal bruges af Uddannelsescenter Diakonissestiftelsens studerende indenfor sundhed, velfærd og innovation.

Formmæssigt er det Arkitema Architects, der er udvalgt til at forene nyt og gammelt på det ydre Frederiksberg. I København er tegnestuen kendt for blandt andet Bellahøj Svømmestadion og har hele seks boligtårne under opførsel – tre runde ved Havnevigen på Islands Brygge og tre firkantede ved Amager Strandpark.

diakonissen_arkitema_3.jpg

Fakta

Diakonissestiftelsen

Den danske Diakonissestiftelse er en almennyttig og folkekirkelig organisation indenfor sundheds-, social- og uddannelsesområdet.

Diakoni er betegnelsen for kristen tjeneste og omsorg for medmennesker, særligt svage og syge.

Stiftet i 1863 på Frederiksberg. Flyttede ind i bygningskomplekset langs Peter Bangs Vej i 1876, hvor der frem til 1984 også var hospital.

Diakonissestiftelsen driver i dag uddannelsescenter, hospice, plejehjem og børneinstitutioner på området mellem Peter Bangs Vej, Søndre Fasanvej og Dronningensvej, der i daglig tale er kendt som Diakonissen.

Formsproget fortsættes

Arkitema vil visuelt aftrappe det nye Søster Sophies Minde i begge ender, som en reference til de karakteristiske, kamtakkede gavle på de omkringliggende dele af Diakonissen, og huset iklædes også en ny samlende teglfacade i de rødbrune nuancer, der kendes fra resten af bygningskomplekset.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår 2000 F får sit nye livlige hjørne, for ombygningen af Søster Sophies Minde er kun et led i en omfattende udviklingsplan for hele Diakonissestiftelsens område mellem Peter Bangs Vej, Søndre Fasanvej og Dronningensvej.

Også flere klynger af bofællesskaber, et nyt sundhedshus og en atriumgård med plads til arrangementer er med i den lokalplan for Diakonissen, som Frederiksberg Kommune forventes at sende i offentlig høring i foråret.

diakonissen_arkitema_4_.jpgdiakonissen_arkitema_5__hafnia.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling