pixel

Byggeri på Stejlepladsen kan gå i gang

Sidste klagemulighed for protestforeninger er udtømt.

stejlepladsen overblik

Kort
Stejlepladsen

Københavns Kommune har ret til at tillade byudvikling på Stejepladsen.

Dét står nu klart, efter at en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet kort før jul gik imod 'Foreningen Fiskerhavnens Venner' og 'Danmarks Naturfredningsforening'.

De to foreninger havde klaget over både den lokalplan, der er besluttet for området, og den miljøvurdering, som er lavet.

Ifølge foreningerne havde man i forberedelserne til byggeriet — og i miljøundersøgelsen — ikke tilstrækkeligt undersøgt en lang række væsentlige forhold. Og derfor krævede man byggeplanerne indstillet.

Blandt andet mente foreningerne, at man ikke i tilstrækkelig grad havde undersøgt, hvordan bestemte fuglearter kunne blive påvirket — og at man ikke havde tjekket ordentligt efter, om der var truede markfirben og flagermus i området, noget som ville kunne få betydning for byggeplanerne.       

Men Miljø- og Fødevareklagenævnet gav ikke foreningerne medhold i nogen af de anførte punkter, og dermed kan man nu som planlagt sætte gang i byggemodningen af området fra foråret. Med andre ord vil der med vårens komme også ankomme f.eks. kloakrør og elkabler til jorden under Stejlepladsen.

Planklagenævnet afviste allerede i juli 2022 de forskellige klagepunkter, og med afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet er Københavns Kommunes lokalplan fra 2021 nu endeligt erklæret gyldig.   

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

belnurze@gmail.com
Godt med variation i et område. Det er samtidig trist, at denne tankegang ikke præger Kbh’s byggerier generelt. Det kunne vi godt bruge

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

Lige overfor Toftegårds Plads kan nyt boligbyggeri efter planen indvies til foråret. Huset er blot seneste eksempel på Valbys transfomation.
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling