pixel

Stormoské-bjerget godkendt

kbh magasin

De sidste forhindringer for en arkitektonisk ambitiøs stormoské på Batterigrunden bag Islands Brygge ser ud til at være ryddet af vejen.

Et overdøvende stort flertal i Borgerrepræsentationen har vedtaget en ny lokalplan for området, så der, hvis pengene kan skaffes, snart vil skyde et nyt markant kvarter op ved Njalsgade - 'Batteriet', bestående af 9 bygningsbjerge, hvor af ét altså skal være en moské.

Det er Tegnestuen BIG der har slået stregerne til bjergene, inklusive det utraditionelle bedehus - en nordisk fortolkning af en ziggurat, de trappeformede tempeltårne i det gamle Mesopotamiens store byer.

Læs mere om godkendelsen hos DR København

Læs KBHs tidligere artikel om moskéen på Batterigrunden

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Siden 1992 har der været planer om en stormoské på Amager, men indtil videre kan hundeejere stadig lufte Fido på Batterigrunden. Der arbejdes dog intenst på at komme i gang.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling