pixel

Grå-brunt 70'er-byggeri lysner sit ansigt mod byen

En trist kontorejendom på Gammel Kongevej får en tiltrængt makeover mod gaden — og bliver omdannet til fleksible 'workspaces'.

I den østlige ende af Gammel Kongevej, nær Codanhus og Skt. Jørgens Sø, ligger en af den slags bygninger, som selv ikke arkitekten kan holde af.

Som for at undskylde for sit uattraktive ydre ligger den trukket godt tilbage fra vejen, delvist gemt bag en anden ejendom, og viser kun en lille del af sit triste, grå-brune fjæs i et indhak ud mod den ellers så maleriske, frederiksbergske handelsgade.

Bygningen er opført i 1973 og ligner nærmest en parodi på alt det, der var galt med arkitekturen i det årti. Gennem årene har den blandt andet huset Kommunedata og senest Statens IT, der rykkede til større lokaler i Ballerup i 2018.

Men nu får den knap 50 år gamle kontorbygning endelig lidt kærlighed. Ejendomsudvikleren SquareMeter er i samarbejde med den amerikanske investor Angelo Gordon i færd med at give bygningen en gennemgribende makeover og omdanne den til et moderne kontorhotel med over 600 pladser fordelt på godt 7.200 m2.

The Archive House, som kontorhotellet er blevet døbt, er blot seneste eksempel på den omsiggribende tendens med fleksible workspaces, hvor større og mindre virksomheder kan leje sig ind og få en komplet kontorløsning serveret på et sølvfad — inklusive for eksempel mødelokaler, rengøring, it-service og sekretær samt medarbejderfryns som indkøbshjælp, tøjrens, yoga og massage.

Skandinavisk design

The Archive House er ifølge udviklerne navngivet efter et arkiv med store papirruller, som tidligere havde til huse i bygningens kælder. Der bliver dog ikke meget støvet arkivstemning over det nye kontorhotel, der med de store vinduespartier og lyse farver slår en noget mere frisk og imødekommende tone an end den oprindelige, grå og brunlige facade.

Ud mod Gammel Kongevej bygges en ny foyer med glasfacade og dobbelt højde, som får en grøn terrasse på taget, og bygningen bliver kronet med en ny, tilbagetrukket tagetage omgivet af en stor terrasse.

Hele bygningen — også den del, der ikke kan ses fra gaden — bliver forsynet med nye vinduer og hvid facadebeklædning, og indenfor vil kontorlokalerne blive indrettet i klassisk skandinavisk stil med masser af designklassikere, træflader og lys.

Ombygningsarbejdet er i fuld gang, og det forventes at de første virksomheder kan rykke ind i The Archive House allerede til februar 2021.

Projektets bagmænd, Angelo Gordon og SquareMeter, står i øvrigt også bag den kontroversielle udvikling af et nyt boligkvarter på Den Franske Skoles tidligere område ved det nærliggende Værnedamsvej.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling