pixel

Tv-hus i Tingbjerg

Det kommende bibliotek og kulturhus i Tingbjerg ligner til forveksling et kæmpe fjernsyn.

kbh magasin

Når der om et par år kan lånes tegneserier og danses folkedans på Ruten i Brønshøj, behøver du ikke huske fjernbetjeningen. Men med sin indrammede glasfacade og udsædvanligt smalle og aflange form, ligger associationen lige for: Tingbjergs nye kulturhus kommer til at ligne et koloenormt fjernsyn.

Kort
Tingbjerg Kulturhus

Hvad der så kan ses på den fire etager høje skærm i bredformat, vil til enhver tid afhænge af dem, der benytter sig af biblioteket, caféen eller multihallen bag de utallige vinduer ud mod gaden.

På bagsiden af bygningen fortsætter fjernsynslighederne, hvis man ellers kan huske, hvordan sådan et så ud inden fladskærmsrevolutionen. En tragtformet krop skråner de fire etager ned og minder ikke så lidt om kabinettet på et billedrørs-tv.

tingbjerg_kulturhus_3.jpg

Fakta

Tingbjerg Kulturhus og Bibliotek

Ruten, Brønshøj

Byggeriet forventes at gå i gang i 2014 med åbning i 2015.

Tegnet af Cobe.

Opføres i et samarbejde mellem Københavns Kommune og de lokale boligforeninger SAB og FSB, der betaler halvdelen af prisen på 44 mio. kroner.

Dem med bogstakken

Tv-huset er udtænkt af tegnestuen Cobe, der allerede er kendt for et alternativt formet kulturhus, den gyldne bogstak på Rentemestervej i Nordvest. I København har Cobe blandt andet også slået stregerne til det kommende Ny Nørreport og væsentlige dele af masterplanen for fremtidens Nordhavn.

Tingbjerg Kulturhus opføres på en parkeringsplads foran Tingbjerg Skole. Både skolen og Tingbjerg Svømmehal kommer til at hænge fysisk sammen med Brønshøj-kvarteret nye trækplaster, når det åbner i 2015.

Tv-kabinettet i overstørrelse beklædes med Tingbjergs gule mursten, som de kendes fra de omkringliggende bygninger, der blev udtænkt som modernistisk forstadsbebyggelse af Steen Eiler Rasmussen i 1950'erne.

tingbjerg_kulturhus_2.jpg

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling