pixel

Torvehaller på frederiksbergsk

Arkitekten bag Torvehallerne skal genskabe succesen ved Frederiksberg Rådhus.

p-plads bag frederiksberg rådhus

Den største plads på det centrale Frederiksberg? Det har så længe nogen kan huske været en parkeringsplads. På bagsiden af rådhuset står bilerne på rækker, der strækker sig over et område omkring tre gange så stort som rådhuspladsen på forsiden.

Kort
Frederiksbergs torvehaller

Men nu er kommunens politikere blevet enige om, at bilerne skal ned under jorden og den attraktive adresse langs Smallegade omdannes til et livlig byrum med torvehaller a la Israels Plads inde ved Nørreport.

Frederiksberg Kommune har endda indgået en hensigtserklæring med et konsortie, som Hans Peter Hagens er en del af – arkitekten og ildsjælen bag Torvehallerne, der med 115.000 ugentlige besøgende er blevet en endnu større succes, end nok selv han havde drømt om. Også selvom sortimentet på madmarkedet måske ikke er helt, som han drømte om.

»Vi skal bringe det bedste fra torvehallerne på Nørreport til Frederiksberg. Og pladsen bag Frederiksberg Rådhus er i bogstaveligste forstand et smørhul. Bilerne kommer under jorden og på overfladen forestiller vi os en smuk, levende markedshal og en udendørs træklædt torveplads med masser af de bedste råvarer fra alle Danmarks landdistrikter, og selvfølgelig med plads til afdelinger af både de nye og klassiske fødevarehandlende fra Frederiksberg,« lyder det fra Hans Peter Hagens i en pressemeddelelse.

Omkring 100 indendørs stader og lige så mange udendørs forventes der at blive plads til på pladsen, hvor det også er meningen, at det klassiske lørdagsloppemarked skal fortsætte.

Arbejdet med at udarbejde en egentlig ny helhedsplan for området bag Frederiksberg Rådhus er nu sat i gang, og den forventes at være nået frem til den endelige godkendelse midt i 2019, hvorefter byggeriet af p-kælderen kan begynde. 

Bydelen har i forvejen et nyt madmarked på vej på hjørnet af Frederiksberg Allé og Platanvej, hvor Madkulturens Hus opføres oven på den kommende metrostation.

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum