pixel

Madhus med egen metro i kælderen

Et nyt kulinarisk mødested opføres oven på Frederiksberg Allés kommende metrostation.

frederiksberg allé metroforplads

Københavns metroforpladser er kendetegnet ved deres beherskede og ensartede design, der nærmest gør en dyd ud af ikke at blive lagt mærke til. Og som udgangspunkt kommer der meget mere af det samme rundt i hele byen, når Cityringen er klar til start i 2019.

Kort
Madkulturens Hus

Men ved det kommende metro-stop på hjørnet af Frederiksberg Allé og Platanvej skal der nu alligevel ske noget helt andet end endnu en velkendt grå plads med fritstående elevatorer, lave betonmure og små glaspyramider.

Nedgangen til stationen lægges nemlig i stedet ind i det åbne stueplan på en op til 8 etager høj hjørnebygning, der skal nyfortolke de karakteristiske, historiske bygninger på den Paris-inspirerede lindetræs-allé.

De to nederste etager omkring og over metroens trapper og elevatorer bliver til Madkulturens Hus, et nyt kombineret madmarked og kulinarisk kursuscenter i byen. Oven på madhuset udgøres resten af den L-formede bygning af boliger med grønne tag-haver.

Meningen med her at bygge et hus frem for en forplads over metroen er at undgå et uforløst hjørne og hul i alléen. I stedet skal Madkulturens Hus skabe et nyt mødested i området, der kan blive omdrejningspunkt for det lokale frederiksbergske forlystelsesliv i de nærliggende teatre, museer og parker.

Fra boder til penthouse

Nede i undergrunden forventes omkring 10.000 københavnere at strømme gennem metrostationen Frederiksberg Allé hver dag, og de vil blive mødt af både faste og mobile madboder oppe i det overdækkede gadeplan. Vådt og tørt kan nydes på mezzanin-etagen, og så indrettes Madkulturens Hus til afholdelse af foredrag, arrangementer og undervisning med fokus på madkultur og kulinariske oplevelser.

Over de madkulturelle etager etableres i alt 30 nye boliger fordelt på en struktur som fem sammensatte byhuse omkring en fælles, lukket gårdhave. Det giver mulighed for i den samme bygning både at indrette 2-3 etagers "rækkehuse" til familer, studio-lejligheder til unge og en enkelt penthouse-lejlighed øverst oppe.

Samme trio som The Silo

Det 3.500 kvadratmeter store projekt skal skille sig ud, men også respektere og skabe sammenhæng til sine omgivelser på Frederiksberg Allé. Derfor beklædes det med mursten, og vinduernes mønstre og placering efterligner naboejendommene, der også har givet inspiration til hjørnehusets tårn.

Det hele er formgivet af de eftertragtede arkitekter fra Cobe (her, der og alle vegne i København i disse år) og bliver opført af Union Holding og NRE. Det er den samme trio som også er i gang med The Silo i Nordhavn, et extreme makeover af en tidligere foderstofsbeholder til luksuslejligheder med skybar på toppen.

Madkulturens Hus forventes at stå færdigt i 2019 samtidig med åbningen af den nye metrostation.
 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Østerbro
Engang var den Københavns kedeligste port — i dag smelter to togstationer fra det 19. og 21. århundrede sammen her.