pixel

Torvehaller på spring

De første stadeholdere til byens lige straks kommende madmarked er udvalgt.

kbh magasin

Fakta

Idéen til 'Torvehallerne' blev første gang fremlagt for ikke mindre end 14 år siden af Hans Peter Hagens og Arkitekturværkstedet.

Siden da har Hagens kæmpet en lang kamp mod alt fra bureaukrati til investorkonkurser, og selv om en lokalplan for projektet lå klar i 2002, skulle der altså gå yderligere ni år før København og Hagens fik sine torvehaller.

Det er Arkitekturværkstedets projekt der nu er ved at være færdigt, og tegnestuen har været ansvarshavende arkitekter på byggeriet.

Vejen dertil har været lang og fuld af forhindringer, men fredag 2. september kan de nybyggede Torvehallerne KBH endelig byde indenfor til et permanent københavnsk madmarked på Israels Plads.

Ambitionen er, at undgå at ende som et liebhavermarked til weekendudflugter og i stedet blive en integreret daglig mulighed for alle, baseret på principper om nemhed, nærhed og friskhed.

Torvehallerne har løftet sløret for de første af de kommende stadeholdere i byens nye spisekammer, og kvalitetsambitionerne ser heller ikke ud til at fejle noget.

Fiskerikajen fra Rungsted Havn, økologisk pålæg fra Aalbæk, og en fransk ostehandler med fortid på Londons Borough Market.

Tapas fra El Tapeo, fonde og frostretter fra Cofoco-imperiet, og en filial af take away-idealisterne Smag.

Samt ikke mindst Nørrebros bedste kaffe fra Coffee Collective, Vesterbros bedste te fra Tante T og Indre Bys bedste cupcakes fra Agnes.

Foretagendets tagline virker efterhånden ikke helt malplaceret: "Det bliver ikke et supermarked, det bliver et super marked".

torvehallernekbh_1_stor.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv