pixel

Første etape af Østerbros nye boligkvarter er færdig

De første 32 af 153 lejligheder i nyt boligområde på grænsen mellem Østerbro og Hellerup står klar til indflytning.

Trikotageparken

Nej, der er ingen grund til at justere farveindstillingerne på din skærm. Den er faktisk gul fra sokkel til tagkant, den første færdiggjorte ejendom i ydre Østerbros nye boligkvarter, Trikotageparken.

Gule tegl, gule altaner, gule vinduesrammer.

Og de tre øvrige bygninger, der i slutningen af 2021 vil fuldende det nye kvarter på grænsen mellem København og Gentofte kommuner, bliver nøjagtig lige så gule. 

Det er Praksis Arkitekter, blandt andet kendt for Frihavns Tårnet i Nordhavn, der har tegnet de monokrome boligblokke, som kommer til at rumme i alt 153 svanemærkede lejligheder i varierende størrelser. Det samlede etageareal bliver omkring 13.000 m2.

Den nu færdigopførte bygning rummer 32 lejlighder, der alle er solgt og vil være klar til indflytning i december.

Sokkefabrik og jødisk skole

Trikotageparken tager navn efter Julius Hansens Trikotagefabrik, der fra 1930 og fire årtier frem blandt andet fremstillede sokker på stedet. 

Siden starten af 70'erne blev de tidligere fabriksbygninger benyttet til blandende formål — blandt andet husede de den jødiske privatskole Carolineskolen.

Praksis Arkitekter sender med de gule teglbygninger en venlig hilsen til trikotagefabrikken, der også var opført i gule mursten.

Som en anden hilsen til områdets brogede fortid bevares de kuppelformede bunkeranlæg, der ligesom mange andre steder i landet blev anlagt på grunden i Besættelsens sidste år. Ideen er, at kvarterets børn kan lege på og omkring de runde høje og bruge dem som kælkebakker i vintermånederne.

Ejendomsudvikleren Bonavo står bag projektet, der er Østerbros største projektbyggeri.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling