pixel

Væggen der vil dele med dig

Et metrohegn ved Frederiksberg Bymidte er muteret til sin egen lille plads.

kbh magasin

Fakta

Den Generøse Væg

Et midlertidigt byrum ved Frederiksberg Metrostation.

En del af Metroselskabets projekt Byens Hegn, der udsmykker metrobyggepladsernes i alt seks kilometer grønne plankehegn, mens metrobyggeriet står på indtil 2018.

Klik her for flere af Byens Hegn

Som et kunstplaster på såret er den skiftende udsmykning på metrobyggeriets mange plankeværker blevet en næsten naturlig del af det københavnske bybillede. Og ved Frederiksberg Station tager metromuren nu taget skridtet videre fra midlertidig pynt til midlertidigt byrum.

Den Generøse Væg hedder den muterede afskærmning, der flyder ud over sine grænser og med en knaldrød farve agerer skulpturelt blikfang i den smalle passage langs Frederiksberg Centret, hvor der går en hidsig mennesketrafik mellem metrostation, shoppingcenter, biograf, bibliotek og uddannelsesinstitutionerne i Frederiksberg nye bymidte.

Men væggen er ikke bare til at kigge på, for bliver nogle af de mange fodgængere lokket til, kan de tage sig en lille pause på de indbyggede siddemøbler og gennem lave vinduer nyde førsteparketsudsigten til byggepladsens action.

den_generoese_vaeg_4.jpgden_generoese_vaeg_5.jpg

Udsmykkende udbygning

Den Generøse Væg skaber faktisk en helt ny lille plads i forlængelse af caféen Metropolitain. For tre rækker lige så røde langborde og bænke har skudt sig vinkelret ud fra væggen for at trække livet fra naboens udeservering ind mellem de små glaspyramider, der står foran den og sender lys ned på den eksisterende metrostation.

De skiftevis skrånende udbygninger, der skaber dybde, små nicher og opholdsmuligheder i plankeværket, er netop inspireret af murstensmønsteret på den gamle stationsbygning, hvorfra caféen nu brygger sin caffe latte.

Væggen vil række ud til omgivelserne og aktivere dem, og indtil videre tager de forbipasserende børn begejstret imod muligheden for at træne balanceevnen på væggens gesimser og hylder. Det virker sandsynligt, at de voksne følger trop, når byen igen går mod lunere tider.

Væggen, der gerne vil dele sig selv med dig, er udtænkt af den arkitektstuderende Frederik Lønow, som vandt en åben konkurrence afholdt af Metroselskabets Byens Hegn, Dansk Arkitektur Center og innosite.dk.

den_generoese_vaeg_2.jpgden_generoese_vaeg_3.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling