Stor svømmehal til Vestamager

Vandleg og svømning med skovudsigt på vej på det ydre Amager.

vestamager svømmehal morskabsbassin

Når vejret udelukker en tur i strandparken, er Amagers vandhunde ikke ligefrem forkælede. Men et godt stykke ude af Kongelundvej er der nu rummelig forstærkning på vej til øens få og små svømmehaller.

Kort
Vestamager Svømmehal

I 2020 skal Vestamager Svømmehal slå dørene op med 3.000 topmoderne kvadratmeter til fokuseret motionssvømning og uforpligtende vandplaskeri på kanten af Ugandaskoven i Tårnby.

Morskabsbassinet bliver med en såkaldt strandbredsløsning og en 40 meter lang vandrutsjebane, mens et varmtvandsbassin får sin egen niche i bygningen med store gulv til loft-vinduer mod skovbrynet.

Svømmebassinet bliver L-formet, også kendt som et pianobassin. Det giver mulighed for 10x 25 meter baner og 4x 50 meter baner, men bassinet kan også deles op i knækket, så der kan trænes rygcrawl i den ene del, mens der springes fra 3 meter-vippen og en nedsænkelig klatrevæg i den anden del.

To mere på vej

Tårnby Kommune har sat 130 mio. kroner af til Vestamager Svømmehal, som bliver en del af Vestamager Idrætsanlæg på Ugandavej.

Byggeriet forventes at gå i gang i sommeren 2018 og er tegnet af GPP Arkitekter og Erik Nord Arkitekter i et team med G.V.L. Entreprise, MOE og Aqua-teknik. Det samme konsortium har netop taget første spadestik på en ny svømmehal i Frederikssund.

Og så bliver Vestamager Svømmehal blot begyndelsen på et helt anderledes svømmehalsudbud på Amager og Christianshavn i fremtiden.

Københavns Kommune barsler nemlig også med en svømmehal i Ørestad, en kilometers penge eller to længere mod nord, men mangler stadig at udpege den nøjagtige placering.

Til gengæld løftes sløret meget snart for udformningen af det kommende vandkulturhus på Papirøen.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Østerbro
Efter 10 års istørke får byens hockeybisser og skøjteprinsesser endelig igen en rigtig skøjtehal på Østerbro.

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.
tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.

seneste
byens rum

close logo

Vi har brug for mindst 1.000 støttemedlemmer

Hjælp os med at nå det magiske tal – fra kun 20,-/md.