pixel

Megamøller ved strandparken

kbh magasin

Tre 115 meter høje vindmøller vil næste år skyde op på Prøvestenen, der ligger mellem Refshaleøen og Amager Standpark.

Megamøllerne skal levere strøm til 4.000 af byens lejligheder og er indledningen på et vindenergi-eventyr, der skal ende med 100 københavnske vindmøller – i og uden for hovedstadens eget territorium.

Med i første etape skulle også have været fire mastodonter på Vestamager, men de er ind til videre forhalet af fredningssager og naboklager. I stedet er kommet otte andre (og endnu højere) vindmøller, som Københavns Energi rejser på Lolland og ved Billund.

Én af de tre møller på Prøvestenen bliver udbudt på folkeandele til investeringslystne københavnere.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum