pixel

Vinteren i Tivoli lokker med skøjtebane og lysshow

For første gang nogensinde holder (halvdelen af) forlystelseshaven åbent i den koldeste tid.

skøjtebane i tivoli

Kyndelmisse er årets koldeste dag, plejer man at sige. Den udfasede helligdag falder altid på den 2. februar, og i år er det så også dagen, hvor Vinter i Tivoli åbner haven op til en helt ny og månedlang temasæson midt i den vinterramte hovedstad.

På trods af allerede at være Danmarks største turistattraktion med 4,4 mio. gæster i 2017, så er det Tivolis erklærede mål at blive en helårsforretning. Og i sit 175. år kan forlystelseskæmpen strege endnu tre uger fra den lukkekalender, hvor for længst etablerede Halloween i Tivoli og Jul i Tivoli også har gjort indhug. Selvom februar historisk er årets koldeste måned i København, så byder den jo også på hidtil uopdyrkede Tivoli-muligheder som fastelavn, Valentinsdag og ikke mindst skolernes vinterferie.

Fakta

Vinter i Tivoli

2.-25. februar

Entré: 80 kr, 40 kr for børn 3-7 år

Turpas til forlystelser: 100 kr

I modsætning til Efterårstivoli og Juletivoli, så er Vintertivoli dog skaleret lidt ned efter årstiden. Det er kun den nordøstlige halvdel af haven, mellem hovedindgangen, Plænen og søen, der er blevet klædt i vinterscenografi med kæmpesnemænd og laviner af kunstig sne. Og udvalget af forlystelser er begrænset til den gode gamle rutschebane foruden hurlumhejhuset Skærsilden (via en bagindgang), lidt karruseller og Rasmus Klumps Verden til de mindste.

Til gengæld lokker Tivoli med en 300 kvadratmeter stor og ottekantet skøjtebane med et loft af lyskæder. Den er opført foran Nimb, og man kan leje skøjterne eller medbringe sine egne. Vel at mærke en vinter, hvor metrobyggerier og tekniske problemer ellers har saboteret alle byens andre skøjtebaner på nær den på Frederiksberg Runddel.

Rutscheri og laserlys

Oppustet til lejligheden er også den 15 meter høje iglo ved Plænen kaldet Pingonesien – hvilket jo som bekendt er hjemlandet for Pingo fra Rasmus Klump. Indenfor under igloens lune kuppel ligger et isslot med kælkebakke, klatrevæg sneboldskanoner og rutscherør.

Der er også dukket en (kunstig) islabyrint op foran den nye madglade udbygning Tivoli Hjørnet, og så er der indrettet krea-værksteder i H.C. Andersen Slottet og i Orangeriet, samt Rasmus Klump-biograf i Glassalen, til når de små næser bliver for røde.

Alle restauranterne inden for det åbne område holder åbent, og så har Tivoli som medaktør i byens sideløbende Copenhagen Light Festival gjort ekstra meget ud af lysscenografien og inviteret en række kunstnere til at sætte haven i et særligt vinterligt lys.

Det tæller også to nydesignede illuminationsshow på Tivoli Søen, når mørket falder på. Det ene fortolker den nordiske mytologi i laserlys, mens det andet er bygget op omkring Jacob Gades 'Tango Jalousie'.

Apropos at udvide forlystelsessæsonen, så bliver 2018 også året, hvor Bakken følger efter Tivoli og afprøver nye perioder i kalenderen med åbent ude i Dyrehaven i skolernes efterårsferie og i julemåneden.

Opdatering 7. februar: På grund af et større besøgstal end forventet i Vintertivolis første uge, udvides det åbne område med dele af Orient-området syd for Tivoli Søen og seks yderligere kørende forlystelser – blandt andet Det gyldne Tårn, Fatamorgana og Monsunen.

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv