pixel

Vinterbad på Bryggen?

Du kan gå i sauna midt i havnen, hvis Islands Brygges havnebad opgraderes til vinterplaskning.

kbh magasin

Fakta

Vinterbad på Islands Brygge

Et skitseforslag udtænkt af BIG Arkitekter på foranledning af foreningen Vinterbad Bryggen, der har 650 medlemmer – men altså endnu intet vinterbad.

Regningen på 100.000 kroner for skitseforsalget er betalt af Amager Vest Lokaludvalg.

De kan se mere og melde dig ind i vinterbader-foreningen på Vinterbad Bryggens hjemmeside.

Det populære havnebad på Islands Brygge er for længst blevet lidt af et vartegn for den gode historie om København som den miljøbevidste metropol med den høje livskvalitet. Men det er et vartegn, der kun er åbent tre måneder om sommeren.

Det vil de lokale græsrødder i foreningen Vinterbad Bryggen lave om på. De drømmer om, at hoppe i havnen året rundt – og de har fået badets oprindelige formgivere, nu i BIG Arkitekter, til at komme med et forslag til, hvordan havnebadet kan udbygges med faciliteter til vinterbadning.

vinterbad_bryggen_01.jpg

Amfiteater og HuskMitNavn

Stjernearkitekterne foreslår en tilbygning, der rejser sig som en stor trætrappe i havnebadets sydlige ende, modsat det eksisterende udspringstårn. Trappen fungerer som tilskuerpladser i bedste amfiteater-tradition, men er i virkeligheden et skrånende tag over tre saunaer, omklædningsrum og alt hvad en vinterbader-forening ellers skal bruge.

Selve det kolde gys opnås i et nyt basin bag trappetribunen, der har glasfacader resten af vejen rundt. Dermed bliver sauna-turen med kig ud til havnen, og alle indvendige vægge skal også være enten gennemsigtige eller beklædt med spejle. Hele gulvet skal dækkes af små keramiske sten, der danner motiver af den københavnske kunstner HuskMitNavn – som en nutidig, lokal reference til de romerske bades tradition for mosaikker.

vinterbad_bryggen_04.jpgvinterbad_bryggen_02.jpg

Pengene skal findes først

Skitseforslaget sætter ikke et prisskilt på opgraderingen af havnebadet, men et slag på tasken fra Vinterbad Bryggens formand Peter Lysdal Jakobsen lyder på 15-25 millioner af byens kroner. Han håber at få foretræde, når politikerne i byens Kultur- og Fritidsudvalg har forslaget på dagsordenen den 23. august.

"Vi har fået meget positiv respons både fra forvaltningen og fra Overborgmester Frank Jensen og flere andre af byens borgmestre. Men der skal selvfølgelig stadig findes penge til det," siger Peter Lysdal Jakobsen.

vinterbad_bryggen_05.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum