pixel

Få kulden i Koralbadet

I byens nye havnebad må der vinterdyppes. Så magKBH sprang i Sydhavnen, to gange.

kbh magasin

Fakta

Koralbadet

Ben Websters Vej, Sluseholmen, Kbh SV

Åbent for alle fra 1. juni - 31. august.

Vinterbadning kræver medlemskab af Badekompagniet Sluseholmen, besøg dem her

Koralbadet er tegnet af Danielsen Architecture, og bygget af Københavns Kommune for 14 mio. kroner.

Mørket, den kolde vind og vandtemperaturen på 5,7 grader ligger langt fra de forhold, københavnere normalt springer i badetøjet for. Men sluseholmsbeboer Maja på 43 vælger at tage sin ilddåb indenfor vinterbadningsdisciplinen på Koralbadets buldermørke decemberåbningsaften.

Da hun kommer op igen, beskriver hun sin kølige oplevelse som en fantastisk følelse af, at kunne sanse kroppen i vintermørket. En for hende forfriskende kontrast til at sidde med masser af lys inden døre, godt opvarmet og indpakket i uldtæpper.

Entusiasmen for vinterbadning er så stor hos Maja og to bestyrelsesmedlemmer fra Badekompagniet Sluseholmen, Heidi og Anne Marie, at de tager magKBH på ordet, efter en overmodig fortælling om at være skabsvinterbader, der gerne vil prøve kræfter med the real deal.

Springende ud af skabet, bliver det til 4 kolde, men meget livsbekræftende sekunders dyp med efterfølgende klapsalver fra de tre kvinder. Bagefter klappen sig selv på skulderen og afslapning i den varme sauna.

koralbadet_3.jpg

Kun for medlemmer

Saunaen ligger lige ved siden af det nye havnebad på Sluseholmen i Sydhavn, det tredje af slagsen i København, men det første med tilladelse til vinterbadning.

Det rød/hvide livreddertårn med den lokale badeforenings vejrende flag giver overblik over en lys trækonstruktion, der indrammer tre bassiner: et lege- og soppebassin med 0,3 meters dybde, et børne- og ungdomsbassin med 0,9 meters dybde, og et større bassin til motionssvømning og udspring. Et klart, orangefarvet net pryder gelænderet, og form og farvemæssigt leder badet tankerne hen på koraller – heraf navnet Koralbadet.

Som vinterbadegæst skal man være medlem af Badekompaniet Sluseholmen. Og medlemstallet er allerede steget efter åbningen, så et medlemskab skal hurtigt tegnes, hvis du ikke vil vente helt til sommerbadesæsonen 2012 med selv at prøve Koralbadet af.

koralbadet_2.jpg

Ny personlig rekord

magKBH blev selv en smule forelsket i oplevelsen og bevæger sig derfor ned til Koralbadet igen i sollys. Og bliver mødt af fire friske vinterbadere, som oven i købet svømmer lidt rundt i bassinet, hvorfor der må gøres en ny personlig rekord på 7 sekunder.

Tina på 50 fra Sluseholmen føler sig efterfølgende speedet af oplevelsen. Lignende beskrivelse har Thomas på 40, som er begejstret for et vinterbad i cykelafstand. Jens Jørgen på 60 bor også tæt på badet. Han fortæller om at blive energifyldt og frisk i hovedet, hvilket ikke undrer med det lange dyk, han vælger at præstere.

Det er dog ikke kun Koralbadets nærmeste naboer, som er blandt de badende. Også folk fra det øvrige sydhavnsområde, Valby og Hvidovre er på medlemslisten. Tasja på 37 år fra Ørestaden tager gerne turen for at få, som hun betegner det, en superlækker oplevelse af, at blive helt høj. Det en dejlig måde at komme igennem vinteren ude at blive alt for deprimeret, siger hun med et smil.

koralbadet_4.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling