pixel

Nyt byggeri på klassisk Christianshavner-hjørne

To nye boligbyggerier vil få en formidabel beliggenhed lige ud til mødet mellem to kanaler på Christianshavn.

wilders plads luftfoto

Det er ikke hver dag, der bygges nyt på et hjørne direkte ud til en kanal på Christianshavn — men dét vil med stor sandsynlighed ske inden så længe.

Wilders Plads er navnet på det hjørne, hvor Wilders Kanal møder Christianshavns Kanal — placeret lige over for Overgaden Oven Vandet.

I dag ligger her to lave huse i 1-2 etagers højde — et gult og et hvidt. De to gamle erhvervsbyggerier huser blandt andet et kontor og spisestedet Undici.

Men ejeren af grunden har planer om at veksle de to bygninger ud med to nye i 3-4 etagers højde, der skal huse boliger og serviceerhverv. 

Det betyder selvfølgelig, at de to ældre bygninger må forlade pladsen, men ejeren af grunden lægger op til, at de nye byggerier bliver opført med respekt for både arkitekturen og byggematerialerne i området, der dog er lidt en blandet landhandel.

Naboen er en stor, ældre pakhal der i dag lægger kvadratmeter til kontorer, men man skal ikke ret mange meter ned langs kanalen, før man støder på mere moderne boligbyggeri. Her ligger nemlig "Den Gule Misundelse" fra 1985, der rummer almene boliger og som — med sine åbne gårdrum forbeholdt beboerne og afspærring af promenaden langs kanalen — har et noget mere provinsielt præg end naboerne. 

Bidrager positivt

De to lave byggerier på Wilders Plads har kun "middel bevaringsværdi", og derfor vil det formodentlig ikke være forbundet med de store vanskeligheder for ejeren at få tilladelse til at rive dem ned. I den 10 år gamle lokalplan for området er netop de to byggerier udpeget som kandidater til mulige, fremtidige udskiftninger. 

Præcis hvad der skal træde i deres sted vides endnu ikke. Københavns Kommune har bedt Christianshavns Lokaludvalg om at dele deres holdning til et nyt hjørne på Wilders Plads, og her mener man, at byggeriet vil kunne bidrage positivt til området.

Næste skridt er, at der udarbejdes en såkaldt startredegørelse, som skal sætte gang i lokalplansprocessen.  

Kommunen lægger allerede nu op til, at det er vigtigt at bevare kulturmiljøet på stedet, og at bevaringsværdier træer og bygninger i området beskyttes.

En lokalplan — og dermed altså planen for det nye byggeri — forventes at ligge klar i sensommeren eller først på efteråret.

Grunden er ejet af Wilders Plads Ejendomme A/S, der ejer og udlejer flere ejendomme i området.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

Anders Liisberg
.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling