pixel

Der er grøde i grøden

I Jægersborggade serveres der nu grød morgen, middag og aften.

kbh magasin

Fakta

Grød
Jægersborggade 50, Kbh N

Mandag: Lukket
Tirsdag – Fredag: 07 – 20
Lørdag – Søndag: 10 - 20

Grød? Sku’ det nu være moderne? Ja! Det er det i London og N.Y., og noget tyder på, at grøden også er ved at finde vej til københavnernes hjerter.

Måske stemmer grød-temaet godt overens med tendensen til at søge tilbage til 60’erne og 70’ernes stil, som i noget tid har sat sit præg på både boligindretning og tøjmode. I hvert fald har grødbaren Grød på Jægersborggade haft overraskende stor succes på de blot 3 uger, de har haft åbent.

Faktisk så stor succes at de to indehavere Martin og Lasse nu ærgrer sig lidt over, at de ikke fik et større lokale fra starten. Særligt om aftenen, hvor Grød serverer deres populære risotto, er der ofte kø for at få en siddeplads i den lille grødbar.

dsc_7647.jpg

Trangt men rummeligt

Foreløbig er der mest trængsel i grødbaren om morgenen og om aftenen, men at dømme ud fra antallet af besøgende da mKBH kigger forbi lørdag middag, er antallet af frokostgæster også på vej op. Og selvom lokalet er trangt, er der god plads til at mødes.

Baren emmer af god stemning. Der er jazz på radioen, en behagelig varme møder én, når man træder ind fra efterårskulden, og gæster der ikke kender hinanden småsludrer om grøden omkring langbordet.

Lasse og hans kæreste Katrine, der har været med til at udvikle konceptet, betjener kunderne i baren, mens Martin rydder af bordene og tager sig god tid til at tale med gæsterne om forskellige kornsorter og grødbarens råvarer. Det er tydeligt at mærke, at hans viden om emnet er stor, og at han har lyst til at fortælle om, hvordan råvarerne kan bruges i forskellige grødtyper.

Grød-drømme fra London

Lasse og Martin mødte hinanden i gymnasiet og havde egentlig aldrig tænkt, at de skulle være samarbejdspartnere. Martin kommer fra restaurationsbranchen, mens Lasse har en fortid som musiker i London. Det var her, at idéen om en grødbar i Danmark opstod, da grød i noget tid er blevet solgt med stor succes til londonere.

Og da begge drengene har en passion for at lave og spise grød, var det oplagt, at de skulle gå sammen om at gøre drømmen til virkelighed.

Menukortet skifter hver uge og byder på havre-, byg- og flerkornsgrød i lækre varianter til 35 kroner, en frugtgrød til 25 kroner, samt aftenens risotto til 50 kroner.

dsc_7644.jpg

Ikke kun for de hippe

Gæsterne denne lørdag er langt fra blot den unge hippe københavner, som ellers var blevet spået til at blive grødbarens gæster. Både børnefamilierne, bedsteforældrene, kæresteparrene, veninde- og venneparrene i alle aldre har fundet vej til Grød.

Nogle er der for at spise frokost, mens andre er kommet forbi for at få kaffe og frugtgrød som et sundt alternativ til den ellers traditionelle kaffe og kage.

På grund af den store efterspørgsel er det planen, at Grød i nærmeste fremtid vil have åbent alle ugens dage, men da Martin og Lasse netop er blevet tilknyttede som faste kokke i Go’morgen Danmark hver anden mandag morgen, er planerne udskudt lidt endnu.

dsc_7660.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

Først grød, nu yoghurt. Morgenmadsbølgen ruller ind over København og strækker sig også ud på eftermiddagen.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling