pixel

Spis som en samurai

Prøv japanske trekanter fra Jægersborggade hvis du er træt af sandwichkloner

kbh magasin

Fakta

Onigiri
Jægersborggade 6, Kbh N

Onigiri er både navnet på butikken, og maden der sælges. Navnet betyder risbolle, og det i sig selv kan jo godt lyde lidt tørt. Det er dog langt fra tilfældet. Inden i risbollen gemmer sig nemlig forskelligt fyld som inderlår af frilandsokse med cremet wasabi eller tun med gedefeta og æblesalsa. Priserne går fra 15 kroner for små onigiri til 30 kroner for de store, og så kan man selv sammensætte et passende måltid.Onigiri.jpg Selve risbollen er lavet af brune ris, så du bliver mæt på en god og sund måde. Og det er netop hele hensigten med Onigiri. Indehaveren, Natasha Latif, savnede et sted hvor man kunne købe ’mad til farten’ der var sundt og praktisk.

Et studieophold i Japan introducerede hende for onigiri der nemt spises med én hånd og ikke krummer ned i tastaturet. Oprindeligt fungerede de som madpakker for samuraier på vej i krig, men nu kan hungrende københavnere altså også nyde dem.

Foruden de trekantede risboller med fyld sælger Onigiri også forskellige salater og misosuppe. Og er der noget til overs om aftenen, ryger det overskydende mad over til en café for hjemløse. Onigiri kan altså besøges med særdeles god samvittighed.

På sigt er det planen at man skal kunne mæske sig i onigiri flere steder i byen, og Indre By står først for skud. Men indtil videre må nuværende og kommende fans af de japanske risboller altså nøjes med butikken på Jægersborggade.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv