pixel

Spis som en samurai

Prøv japanske trekanter fra Jægersborggade hvis du er træt af sandwichkloner

kbh magasin

Fakta

Onigiri
Jægersborggade 6, Kbh N

Onigiri er både navnet på butikken, og maden der sælges. Navnet betyder risbolle, og det i sig selv kan jo godt lyde lidt tørt. Det er dog langt fra tilfældet. Inden i risbollen gemmer sig nemlig forskelligt fyld som inderlår af frilandsokse med cremet wasabi eller tun med gedefeta og æblesalsa. Priserne går fra 15 kroner for små onigiri til 30 kroner for de store, og så kan man selv sammensætte et passende måltid.Onigiri.jpg Selve risbollen er lavet af brune ris, så du bliver mæt på en god og sund måde. Og det er netop hele hensigten med Onigiri. Indehaveren, Natasha Latif, savnede et sted hvor man kunne købe ’mad til farten’ der var sundt og praktisk.

Et studieophold i Japan introducerede hende for onigiri der nemt spises med én hånd og ikke krummer ned i tastaturet. Oprindeligt fungerede de som madpakker for samuraier på vej i krig, men nu kan hungrende københavnere altså også nyde dem.

Foruden de trekantede risboller med fyld sælger Onigiri også forskellige salater og misosuppe. Og er der noget til overs om aftenen, ryger det overskydende mad over til en café for hjemløse. Onigiri kan altså besøges med særdeles god samvittighed.

På sigt er det planen at man skal kunne mæske sig i onigiri flere steder i byen, og Indre By står først for skud. Men indtil videre må nuværende og kommende fans af de japanske risboller altså nøjes med butikken på Jægersborggade.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling