pixel

Hans Tavsens park udskudt igen

Efter kritik besluttede politikerne sig i 11. time for ikke at sætte gang i ny indretning af Hans Tavsens Park. I stedet skal planen på ny diskuteres med de lokale.

hans tavsens park, nørrebro, sla

For en uges tid siden skrev vi, at arbejdet med at anlægge skybrudsprojektet i Hans Tavsens Park formentlig kunne gå i gang snart.

Det kunne det ikke helt alligevel, viste det sig.

Da politikerne skulle stemme om den endelige godkendelse af planen, fremsatte Enhedslisten et ændringsforslag om at sende sagen tilbage til Teknik- og Miljøforvaltningen med henblik på afholdelse af dialogmøder med de lokale interessenter.

Mindre vand end ventet

Beslutningen kom efter længere tids diskussion mellem kommune og borgere om hvad, og hvor meget, der egentlig bør ændres ved den lille park lige ved siden af Assistens Kirkegård.

Oprindeligt var projektet sat til at skulle kunne håndtere 24.000 m3 regnvand ved skybrud, men dette blev siden nedjusteret til 7.000 m3. Og det er blandt andet dette noget lavere tal, der ifølge flere aktører burde kalde på en neddroslet løsning.

Samtidig er mange borgere tilsyneladende ikke utilfredse med parkens nuværende forhold.

"Der kommer mindre vand end ventet, og mange er glade for parken, som den er i dag. Men vi bliver stadig nødt til at finde en løsning for også i fremtiden at kunne håndtere det voldsomme vejr," skrev medlem af Teknik- og Miljøudvalget Marcus Vesterager (S) på sin Facebook-profil umiddelbart efter afstemningen i udvalget.

"Heldigvis er der kommet flere bud fra lokale aktører (...) Det lyttede vi til, og sagen er derfor tilbage til forvaltningen med henblik på dialogmøder med de lokale interessenter," skrev han videre.

Salg af hash i højt græs

Nørrebro Lokaludvalg var blandt de mindre begejstrede for projektet i dets nuværende form.

I et tidligere høringssvar til planerne noterede de, at parken i dag fungerer godt — og udtrykte bekymring for de nye planers balance mellem græsplæne og vild natur.

Man var blandt andet bange for, at den vildere og mere kuperede udgave af parken kunne gøre den mindre tryg — herunder at bevoksning og højdeforskelle kunne skabe grobund for øget hashsalg i parken.

Lokaludvalget var også ærgelige over udsigten til, at 60 træer måtte lade livet — heraf flere med en betragtelig størrelse.

I stedet opfordrede de forvaltningen til at lade det meste af parken stå og lave en alternativ vandhåndtering til billigere penge.

Samme synspunkt gav lokaludvalget udtryk for på Magasinet KBH's Facebookside i en kommentar, der i skrivende stund har fået 136 opadvendte tommelfingre.

Flere borgere bakker lokaludvalget op i den betragtning.

"Stop det projekt nu! Parken skal bevares som den fremstår i dag, og alle de gamle etablerede træer skal selvfølgelig ikke fældes," lyder en kommentar til Magasinet KBHs seneste artikel.

"Jeg er rigtig glad for, at den bliver mere vild, men det er komplet åndssvagt at fælde gamle, etablerede træer for at gøre plads til mere natur," lød en anden.

Flere gav også drøje hug til visualiseringerne fra tegnestuen SLA, som mange mener ikke afspejler virkeligheden, når skybrudsparken engang stod klar.

Med over 400 likes og hjerter til artiklen er der dog givetvis også en del, der er positive over for planerne, som — om ikke andet — ville skabe en park der er noget mere varieret end dagens ganske klassiske udgave med en flad græsplæne skåret over af et par stier.

Om det bliver en park helt efter Nørrebro Lokaludvalgs ønsker, en mellemløsning eller den oprindelige udgave vi får, må vi vente med at se — ligesom det er et åbent spørgsmål, hvad belsutningen kommer til at betyde for projektets tidsplan.

Sagen er nu sendt retur til forvaltningen, der på ny skal vurdere de lokale ønsker, før en endelig løsning kan vedtages.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling