pixel

10.000 træer i asfalten

kbh magasin

Grønne træer på stenbroen går lige i livskvaliteten, så dem skal vi have nogle flere af. Mange flere af, faktisk.

Frem til 2015 vil Københavns Kommune plante intet mindre end 100.000 nye træer, og de 10.000 skal vokse op langs byens gader. Sådanne gadetræer har København i forvejen 20.000 af, så det er altså en kraftig ekspansion af rodnettet under asfalten, der er på vej.

Kommunen har udset sig hårdføre typer som kirsebær, eg, ask, platan og akacie til opgaven, og hvert gadetræ kræver en udskrivning på godt 30.000 kroner til plantning, pleje og beskyttelse mod det opslidende streetlife de første fem år.

Se meget mere i Urban

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Opinion
  • København
Grønne områder og beplantning er ikke bare fryns. Det er en rigtig god økonomisk investering for byen.

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.
læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.

seneste
byens liv