pixel

76.200.000,- for Christiania

kbh magasin

Der er blevet sat størrelse på det beløb, christianitterne må punge ud med, for at købe deres fristad fri. 76,2 millioner kroner står der på prisskiltet.

Statens oprindelige tilbud var 150 millioner, hvis ikke Stadens bygninger skulle overdrages til en ny, ikke-christianitstyret boligorganisation. Men efter heftige forhandlinger, ser det nu lysere ud for bydelens beboere.

De 76,2 millioner dækker dog kun en del af Christiania, mens christianitterne må leje de resterende bygninger og områder af Staten for yderligere seks millioner kroner om året. Og så skal der lige skrives 40 millioner kroner ekstra på regningen for retten til nybyggeri og udvidelser.

Desuden måtte christianitterne sluge kravet om at en række bygninger og skure på de fredede volde skal fjernes eller flyttes inden 2042.

Til gengæld kan de nu endelig ånde lettet op efter adskillige års trusler og tovtrækkeri. Og bevare Christiania næsten som de vil.

Købet skal foretages af en fond, så Staden også i fremtiden vil være fællesejet og uden privat ejendomsret - nu bare helt legalt.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling