pixel

Ballade om Bopa Plads

kbh magasin

Midt mellem Østerbrogade og Strandboulevarden ligger Bopa Plads og er helt ligeglad med Kbh Ø's fesne rygte. Men nu er den lokale udestue og dens cafeliv måske – måske ikke – truet.

Københavns Kommunes planer om at rive blandt andet den ene af pladsens to caféer ned for at bygge en daginstitution har på få dage samlet 17.000 protesterende Facebook-brugere i gruppen Bevar Bopa Plads, og midt i en kommunalvalgstid er det noget, der batter.

Opsigelsen er således allerede trukket tilbage igen, og nedrivningsplanerne sparket til hjørne og en politisk afgørelse. Efter valget.

I mellemtiden undrer pladsens anden café sig over, at hele Bopa Plads, og ikke blot den berørte bygning (og café), udråbes som livstruet af den populære protestgruppe.

Læs mere hos Politiken

Bevar Bopa Plads på Facebook

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Ovenpå de mange protester mod Fælledby stiller Enhedslisten i København nu spørgsmålstegn ved, om byggeriet overhovedet er lovligt. Kommunen ser ingen problemer.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling