pixel

BIG "opfordrer" Magasinet KBH til at fjerne aprilsnar

Aprilsnar er nu fjernet efter henvendelse fra arkitektfirma.

kaktustårnene

Den 1. april bragte Magasinet KBH en aprilsnar i hvilken det stod skrevet, at arkitektfirmaet BIG ville rive deres egen kreation — Kaktustårnene — ned, fordi de fandt byggeriet "for grimt" efter at have set det opført.

Artiklen indeholdt blandt andet et spoof interview med BIGs direktør, Sheela Maini Søgaard.

Magasinet KBH har tidligere benyttet sig af denne type "interview" i satiriske indslag bragt den 1. april.

BIG har dog siden henvendt sig til redaktionen og angiver, at "artiklen er [...]egnet til at underminere BIGs professionelle integritet og anseelse."

BIG "opfordrer" Magasinet KBH til at fjerne artiklen og desuden at gøre sine læsere opmærksom på, at der har været tale om en aprilsnar.

I modsat fald ser man sig nødsaget til at overlade sagen til sin advokat, skriver BIG til Magasinet KBH.

Desuden angiver BIG, at aprilsnaren bringes "som led i en længere serie af ikke-satiriske artikler, der kritiserer BIGs æstetik" og at når aprilsnaren ses i den kontekst, kan det blive "svært for læseren at skelne aprilsnarren fra jeres øvrige kritiske artikler om BIG, hvilket er skærpende i vurderingen af artiklens egnethed til at sprede misinformation."

Det er ikke et billede, som redaktionen kan genkende, men Magasinet KBH har valgt at følge BIGs opfordring og gør hermed opmærksom på, at artiklen bragt den 1. april var en satirisk aprilsnar og ikke en omtale af faktiske forhold.

Kaktustårnene står med andre ord ikke over for en nedrivning iværksat af BIG selv.

Emner

BIG

Mest læste

kommentarer

Arne Munther
HVad med at angive at der er en aprilsnar, når dato viser 2. arpil ?
Lars Bak
You don't get smaller than BIG!
Anders Boelt
Why go BIG when you kan go low
northernlad
Måske kan I erstatte denne artikel med "NOMA har fjernet hegnet"...
Lars Bak

Nå, da da. Der var nok nogen, der blev mobset dér. Det var dog en ualmindelig ømskindet reaktion fra BIG. Måske fordi de synes, "artiklen er [...]egnet til at underminere BIGs professionelle integritet og anseelse." Og videre:

"BIG "opfordrer" Magasinet KBH til at fjerne artiklen og desuden at gøre sine læsere opmærksom på, at der har været tale om en aprilsnar." For en sikkerheds skyld må man tro. Har de virkelig ikke større tiltro til egne evner og produkter end at en aprilsnar kan intet mindre end undergrave dem!

Nu er satire jo nærmest pr. definition ikke "misinformation" og der findes talrige domme, der lader humor have vide rammer. Det ville sådan set ikke have misklædt BIG om de havde svaret ligeså humoristisk her og have ladet det være ved dét. Men stor ros til Magasinet København for ikke at gide at gå ind i dét slagsmål. Blot håber jeg ikke det får konsekvenser for jeres fremtidige dækning af BIGs bling-bling flakon-arkitektur.
bo schmidt
historien, var ellers god. men må ikke de fleste fandt ud af, det var en aprilsnar. det hele virkede for ulogisk. Arkitekter, der har en klausul om ned rivning af deres værker. Arkitekter er jo i deres egne øjne genier, der kun bidrager til verden med perler. nu spiller de så fornærmet, men de er jo også kunstner
belnurze@gmail.com

Mest trist i denne historie (og flere andre) er, at humor ikke længere er sjovt. Inkl. den skarpe humor. Fornærmethed og krænkelsesparathed er desværre blevet styrende.

I dette tilfælde en dansk virksomhed, BIG, som skuffer fælt med manglende humor og selvironi. Man kan også bruge denne 1. aprilsnar til lidt selvrangsagelse, så det er måske et BIG issue til næste teambuilding?
Alicja Fenigsen
: ) !
Simon Hørup
Pas på med ikke at gøre jeres aprilsnare injurierende og strafbare. Tænker BIG aprilsnaren var lige på grænsen.
Søren Højfeldt
Aprilsnaren har overlevet sig selv, og virker useriøst i en veden, hvor vi skal navigere i “fake news” og misbrug af AI som kan sprede misinformation.
Lars Møller Søren Højfeldt
Enig. Og kaktustårnene er flotte.
David Busk Søren Højfeldt
Enig. De tilhører en anden tid.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling