pixel

BIG indtager Manhattan

kbh magasin

Det bliver ikke meget mere New York'sk end skyskraberen. Og nu får byen mange københavnere sukker efter en skyskraber med københavnsk aftryk – det endda på en af Manhattans mest prominente adresser Upper Westside.

Det er igen tegnestuen BIG, der er på spil, og denne gang har de sat sig for at undersøge, hvad der sker, når man parrer den klassiske københavnerkarré med New Yorks ikoniske skyskraber.

bigskyskraber.jpg

Udkommet af den atypiske parring er et typisk firkantet byggeri med en gårdhave i midten – dog med den lille forskel, at det nordøstlige hjørne er trukket 140 meter op i luften. På den måde opstår en pyramidelignende boligblok med plads til 600 lejligheder – alle med uovertruffen udsigt over Hudson Floden.

Det er første gang en dansk arkitekt får lov til at bygge så stort på Manhattan, og mon ikke Bjarke Ingels selv kommer til at bo i toppen?

bigudsigt.jpg

Læs mere på BIG’s egen hjemmeside, hvor der både er flere billeder og film.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

For fire år siden blev planerne dømt "æstetisk utilfredstillende" — men nu står det der alligevel: arkitektfirmaet BIGs nye hovedkvarter.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling