pixel

Big Macs på Kgs. Nytorv

kbh magasin

Den står for fald, den klassiske distinktion mellem fornemme Kongens Nytorv og folkelige Rådhuspladsen, i hver deres tilsvarende fornemme og folkelige ende af Strøget.

McDonalds vil inden året udløber åbne familierestaurant i de traditionsrige lokaler på Kongens Nytorv 17, der har Magasin som umiddelbar nabo og Det Kongelige Teater som genbo.

Her har der ligget stilfulde afarter af konditori, restaurant og natklub siden 1792, især berømt under navnet A Porta. Men de seneste år har der mest været lukket.

Burger-kæden lover, at Happy Meals og pomfritsauce vil blive langet over disken i en indretning med respekt for historien og omgivelserne.

Bare tanken om "Den Gyldne Måge" på Kongens Nytorv har dog fået Facebook-folket til at fare i flint, og den højrystede protest-gruppe 'FANME NEJ TIL MCDONALDS PÅ KGS. NYTORV!!!' passerede 5.000-medlemmers mærket på under et døgn. Flere har dog øjensynligt meldt sig i koret, fordi de hellere vil have en Burger King på adressen.

Der findes i skrivende stund endnu ingen protestgrupper mod stripklubben Beverly Hills på Kongens Nytorv 19 eller kaffebarskæden Baresso på Kongens Nytorv 24.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Ovenpå de mange protester mod Fælledby stiller Enhedslisten i København nu spørgsmålstegn ved, om byggeriet overhovedet er lovligt. Kommunen ser ingen problemer.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling