pixel

Bilerne ud af Amagerbrogade

kbh magasin

Amagerbrogade bliver den næste Nørrebrogade. Altså et hovedstrøg i byen særligt indrettet til cykler og gåben og busser, mens bilerne må finde en anden vej, hvis de vil hurtigt frem.

Det er en realitet, efter at det politiske flertal i Københavns Kommune har afsat de første penge til en trafiksanering af Amagerbrogade på næste års husholdningsbudget.

Målet er at halvere biltrafikken på hele den over to kilometer lange strækning fra Christianshavns Vold til Vejlands Allé, og den samlede pris forventes at blive 120 mio. kroner. Forvent dog ingen fysiske ændringer på Amagerbrogade før tidligst i 2014.

I den nye budgetaftale blev der blandt andet også fundet penge til Istedgades bløde trafikanter, til genopbygning af Club Danmark Hallen, til byens længe lovede nye skøjtehal, og til en genåbning af Sjællandsgade Bad.

Klik her for en letlæst og grafikglad version af budgetaftalen hos Københavns Kommune

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling