pixel

Ny Amagerbrogade tager form

kbh magasin

Løftet (eller truslen) om at lave en Nørrebrogade på Amagerbrogade nærmer sig – Københavns Kommunes første vision for, hvordan øens hovedgade gøres mere menneskevenlig (eller bilfjendsk), ligger klar.

Endnu er der tale om et forslag til en overordnet helhedsplan, så meget kan nå at ændre sig. Men hovedgrebet ser ikke ud til at blive bussluser, som på Nørrebro, men der i mod en konsekvent indsnævring til kun én vejbane i hver retning.

Her får busserne førsteret, og bilerne må pænt vente bag dem ved lyskryds og stoppesteder – hvilket efter planen skulle få op mod hver tredje bilist til at vælge helt alternative ruter ud på Amager eller ind til byen.

Det indvundne terræn skal veksles til bredere cykelstier og fortove, samt udvidede gadehjørner med bedre plads til for eksempel et par caféstole. Parkering bliver ikke forbudt, men henvist til sidegaderne i et omfang, så p-pladsregnestykket går i nul.

Forslaget til en helhedsplan for den ny Amagerbrogade sætter den samlede pris for trafiksaneringen til 140 mio. kroner. Forvent tidligt ændringer i 2014-15 – og heftig debat inden da.

Klik her for en overskuelig grafik over de foreslåede ændringer hos Politiken

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling