pixel

København har fået blafferstoppesteder

Ud med tomlen: Tre steder i Sydhavnen markerer gadekunst byens nye opsamlingssteder for blaffere.

blaffersted fisketorvet

Skråt over for Fisketorvet er en mandshøj næve med en vertikalt pegede tommelfinger dukket op i vejkanten i retningen ud af byen.

Træskulpturen og en lidt mindre kopi ved dens side er fortolkninger af det internationale håndtegn for at anmode om et lift, og de står ved et af Københavns nye officielle blaffersteder, hvor billister og blaffere lettere kan finde hinanden.

Yderligere to blafferstoppesteder følger længere ude ad Ellebjergvej, hvor et par udskårne træmænd i pink og orange gevandter hænger i belysningsmasterne og stikker tomlen ud mod den sydgående trafikkorridor, inden den bliver til motorvej.

Rigtige skilte på vej

Blafferstederne kendes blandt andet fra Tyskland og Holland og er nu også kommet til København for gøre det nemmere at komme ud af hovedstaden på tomlen og samtidig gøre blafferkulturen mere synlig i byrummet. For selvom samkørselsordninger og delebiler vinder stadig mere indpas, lever den gode gamle måde at fylde bilen op på stadig i bedste velgående.

Bag både opsamlingsstederne og gadekunsten, der markerer dem, står foreningen Blaffernationen, som arbejder for at udbrede og understøtte blafferi i Danmark – med særlig vægt på fænomenets sociale dimension.

Inden årsskiftet bliver trænæver og blafferfigurer udskiftet med officielle vejtavler af Københavns Kommune i en to-årig forsøgsperiode.

Foruden de tre steder i Sydhavnen på vej mod Holbækmotorvejen kommer der også et blafferstoppested på Roskildevej i det ydre Valby og et i Brønshøj lige inden Hillerødmotorvejen.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling