København har fået blafferstoppesteder

Ud med tomlen: Tre steder i Sydhavnen markerer gadekunst byens nye opsamlingssteder for blaffere.

blaffersted fisketorvet

Skråt over for Fisketorvet er en mandshøj næve med en vertikalt pegede tommelfinger dukket op i vejkanten i retningen ud af byen.

Træskulpturen og en lidt mindre kopi ved dens side er fortolkninger af det internationale håndtegn for at anmode om et lift, og de står ved et af Københavns nye officielle blaffersteder, hvor billister og blaffere lettere kan finde hinanden.

Yderligere to blafferstoppesteder følger længere ude ad Ellebjergvej, hvor et par udskårne træmænd i pink og orange gevandter hænger i belysningsmasterne og stikker tomlen ud mod den sydgående trafikkorridor, inden den bliver til motorvej.

Rigtige skilte på vej

Blafferstederne kendes blandt andet fra Tyskland og Holland og er nu også kommet til København for gøre det nemmere at komme ud af hovedstaden på tomlen og samtidig gøre blafferkulturen mere synlig i byrummet. For selvom samkørselsordninger og delebiler vinder stadig mere indpas, lever den gode gamle måde at fylde bilen op på stadig i bedste velgående.

Bag både opsamlingsstederne og gadekunsten, der markerer dem, står foreningen Blaffernationen, som arbejder for at udbrede og understøtte blafferi i Danmark – med særlig vægt på fænomenets sociale dimension.

Inden årsskiftet bliver trænæver og blafferfigurer udskiftet med officielle vejtavler af Københavns Kommune i en to-årig forsøgsperiode.

Foruden de tre steder i Sydhavnen på vej mod Holbækmotorvejen kommer der også et blafferstoppested på Roskildevej i det ydre Valby og et i Brønshøj lige inden Hillerødmotorvejen.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
800 cykler fra Donkey Republic tilbyder sig i byens cykelstativer som det mere simple valg af lejecykel i København.

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.
tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.

seneste
byens liv

close logo

Vi har brug for mindst 1.000 støttemedlemmer

Hjælp os med at nå det magiske tal – fra kun 20,-/md.