pixel

København har fået blafferstoppesteder

Ud med tomlen: Tre steder i Sydhavnen markerer gadekunst byens nye opsamlingssteder for blaffere.

blaffersted fisketorvet

Skråt over for Fisketorvet er en mandshøj næve med en vertikalt pegede tommelfinger dukket op i vejkanten i retningen ud af byen.

Træskulpturen og en lidt mindre kopi ved dens side er fortolkninger af det internationale håndtegn for at anmode om et lift, og de står ved et af Københavns nye officielle blaffersteder, hvor billister og blaffere lettere kan finde hinanden.

Yderligere to blafferstoppesteder følger længere ude ad Ellebjergvej, hvor et par udskårne træmænd i pink og orange gevandter hænger i belysningsmasterne og stikker tomlen ud mod den sydgående trafikkorridor, inden den bliver til motorvej.

Rigtige skilte på vej

Blafferstederne kendes blandt andet fra Tyskland og Holland og er nu også kommet til København for gøre det nemmere at komme ud af hovedstaden på tomlen og samtidig gøre blafferkulturen mere synlig i byrummet. For selvom samkørselsordninger og delebiler vinder stadig mere indpas, lever den gode gamle måde at fylde bilen op på stadig i bedste velgående.

Bag både opsamlingsstederne og gadekunsten, der markerer dem, står foreningen Blaffernationen, som arbejder for at udbrede og understøtte blafferi i Danmark – med særlig vægt på fænomenets sociale dimension.

Inden årsskiftet bliver trænæver og blafferfigurer udskiftet med officielle vejtavler af Københavns Kommune i en to-årig forsøgsperiode.

Foruden de tre steder i Sydhavnen på vej mod Holbækmotorvejen kommer der også et blafferstoppested på Roskildevej i det ydre Valby og et i Brønshøj lige inden Hillerødmotorvejen.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling