Tag på tomlen fra byens blåstemplede blafferstoppesteder
København har indrettet fire officielle opsamlingssteder til blaffere tæt ved motorvejene.
Skråt over for Fisketorvet står der en hel ny slags vejtavle i vejkanten i retning ud af byen. Den er også dukket op på Folehaven, på Roskildevej og på Hareskovvej. "Blaffer-stoppested" oplyser det lille, men ganske officielle skilt.
For Danmarks første officielle blafferstoppesteder er præcis, hvad det er. Hvor der i afmærkede båse er gjort plads til at holde ind, så billister og blaffere fremover kan finde hinanden på let og sikker vis.
Blåstemplede opsamlingssteder for blaffere kendes blandt andet fra Tyskland og Holland og er kommet til København for gøre det nemmere at komme ud af hovedstaden på tomlen.
Og for med større synlighed i bybilledet at inspirere endnu flere til at prøve den bæredygtige men for mange mennesker ellers ret grænseoverskridende transportform. Selvom samkørselsordninger og delebiler vinder stadig mere indpas, lever den gode gamle måde at fylde bilen op på nemlig stadig i bedste velgående.
Erstatter træ-tommel
Blafferstoppestederne er indrettet af Københavns Kommune efter flere års forarbejde af foreningen Blaffernationen, som arbejder for at udbrede og understøtte blafferkultuen i Danmark – med særlig vægt på fænomenets sociale dimension.
Politiet og Vejdirektoratet har godkendt skilte, udformning og placeringerne, der er udvalgt efter at være steder i flere forskellige retninger ud af byen, hvor bilerne er nede i fart og kan holde ind.
De er indviet i juni 2018 efter en forpremiere i efteråret 2017, hvor tre blaffersteder mellem Fisketorvet og Folehaven blev midlertidigt markeret med store tommeltot-skulpturer og anden gadekunst.
De københavnske blafferstoppesteder er i første omgang dispensationsgodkendt frem til udgangen af 2020, hvorefter de skal evalueres ligesom alle andre nye former for vejtavler og vejafmærkning.
Næste mål for Blaffernationen er et officielt blafferstoppested i Roskilde.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.
På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.
Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.
Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.
Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.
PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.