pixel

Tag på tomlen fra byens blåstemplede blaffer­stoppesteder

København har indrettet fire officielle opsamlingssteder til blaffere tæt ved motorvejene.

blafferstoppested folehaven

Skråt over for Fisketorvet står der en hel ny slags vejtavle i vejkanten i retning ud af byen. Den er også dukket op på Folehaven, på Roskildevej og på Hareskovvej. "Blaffer-stoppested" oplyser det lille, men ganske officielle skilt.

For Danmarks første officielle blafferstoppesteder er præcis, hvad det er. Hvor der i afmærkede båse er gjort plads til at holde ind, så billister og blaffere fremover kan finde hinanden på let og sikker vis.

Blåstemplede opsamlingssteder for blaffere kendes blandt andet fra Tyskland og Holland og er kommet til København for gøre det nemmere at komme ud af hovedstaden på tomlen.

Og for med større synlighed i bybilledet at inspirere endnu flere til at prøve den bæredygtige men for mange mennesker ellers ret grænseoverskridende transportform. Selvom samkørselsordninger og delebiler vinder stadig mere indpas, lever den gode gamle måde at fylde bilen op på nemlig stadig i bedste velgående.

Erstatter træ-tommel

Blafferstoppestederne er indrettet af Københavns Kommune efter flere års forarbejde af foreningen Blaffernationen, som arbejder for at udbrede og understøtte blafferkultuen i Danmark – med særlig vægt på fænomenets sociale dimension.

Politiet og Vejdirektoratet har godkendt skilte, udformning og placeringerne, der er udvalgt efter at være steder i flere forskellige retninger ud af byen, hvor bilerne er nede i fart og kan holde ind.

De er indviet i juni 2018 efter en forpremiere i efteråret 2017, hvor tre blaffersteder mellem Fisketorvet og Folehaven blev midlertidigt markeret med store tommeltot-skulpturer og anden gadekunst.

De københavnske blafferstoppesteder er i første omgang dispensationsgodkendt frem til udgangen af 2020, hvorefter de skal evalueres ligesom alle andre nye former for vejtavler og vejafmærkning.

Næste mål for Blaffernationen er et officielt blafferstoppested i Roskilde.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling