pixel

Broforbindelse til arenaen

En ny gang- og cykelbro over motorvejen binder Ørestad tættere sammen og letter vejen til byens multiarena.

stibro til royal arena

Når man himler op over de nye broer i byen, vi bliver ved og ved med skulle at vente på, skal man også huske at glæde sig over de nye broer, der rent faktisk åbner og skaber nye genveje gennem København. Som den spritnye stibro over Øresundsmotorvejen, der nu gør det lettere at komme mellem Ørestad City og Ørestad Syd på gåben og cykel.

Den 140 meter lange broforbindelse skal lede det lokale liv henover susende biler og toge, fra bagsiden af Field's i Ørestad City og lige over til snart færdigbyggede Royal Arena i Ørestad Syd. Den lavtliggende motorvej og jernbane mellem de to kvarterer har ellers hidtil virket som noget af en voldgrav, som man som blød trafikant skulle helt op til Ørestads Boulevard for at kunne forcere via et fortov eller en cykelsti.

Arena-kvarteret er et af de mest byggeaktive i Ørestad for tiden, hvor der foruden Københavns længe ventede multiarena også skyder blandt andet skøjtehal, boliger og snart en tresporet skole op. Med den nye bro kan beboere, skoleelever og de lejlighedsvise store stimer af koncert-publikummer og sports-tilskuere komme hurtigere frem og tilbage til mere etablerede Ørestad City, hvor togstationen, den nærmeste metrostation, det prisbelønnede bibliotek, den spæde kunstpark og selvfølgelig storcenteret Field's med sin nyåbnede 9-sals biograf ligger.

Stibroen er udført i beton med et rækværk i galvaniseret stål, som får integreret LED-belysning i håndlisten. Den er tegnet af Christensen & Co Arkitekter og er anlagt af udviklingsselskabet By & Havn i samarbejde med Københavns Kommune.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling