pixel

Arena starter med svømning

kbh magasin

EM i svømning bliver den første store sportsevent i Københavns længe ventede superarena, Royal Arena i Ørestad.

Arenaen forventes at åbne mod slutningen af 2016, og det bliver et års tid senere, i december 2017, at københavnerne kan indtage lægterne og opleve en drøm gå i opfyldelse.

EM i svømning 2017 er nemlig præcis den slags internationale mesterskaber, som Royal Arena bliver bygget for at trække til byen. I løbet af de fem dage vil 800 deltagere fra 40 forskellige lande svømme om kap, mens forventet samlet 30.000 publikummer hepper.

Selvom svømmerne åbner ballet, er de dog ikke de første mesterskaber, der booker arenaen. I 2018 deler København og Herning VM i ishockey, med finale i Ørestaden.

Der bliver plads til 12.500 til sport og 15.000 til koncerter i multiarenaen, der skal være samlingspunkt for det helt nye byområde Arena-kvarteret i Ørestad Syd. Arbejdstitlen Copenhagen Arena er blevet kongelig gennem et navnesponsorat med bryggeri-koncernen Royal Unibrew.

Se meget mere om udformningen af Royal Arena her på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv