pixel

Bryggen udvider kajkanten

Når sommer kommer kan du dyppe tæerne fra en ny 60 meter lang opholdstrappe ved siden af Havnebadet på Islands Brygge.

islands brygge trappe albjerg buchardt

På en solskinsdag i København er Islands Brygge stadig den mest populære kajstrækning at hænge ud på i byen. Og nu er der forstærkning på vej, så endnu flere kan komme endnu tættere på havnen: En aflang egetræstrappe, der fører helt ned til vandoverfladen langs Bryggen.

Opholdstrappen er til at sidde, ligge og kravle rundt på og lægger til kaj lige ud for Kulturhuset Islands Brygge, 100 meter fra Havnebadet. Her skal den udvide og supplere kulturhusets udendørs opholdsarealer, men man behøver selvfølgelig ikke have ærinde i K-I-B for at slå sig ned, nyde udsigten og dyppe tæerne.

Havnetrappen bliver 5 meter bred og præcis 57,2 meter lang, og egetræet vil danne forskellige nicher og reposer, hvoraf det laveste repos oversvømmes af tidevandet.

Konstruktionen kommer til at holde sig fri af kajens granitkant og bygges henover det nuværende lille stenrev i vandet.

Trappen er formgivet af Albjerg & Buchardt Arkitekter for Københavns Kommune.

Opførelsen gik i gang i slutningen af september, så udbygningen af Bryggens kajkant er klar, når sommer kommer.

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling