pixel

Gl. Kongevej i Nordhavn?

Fortidens shopping-synder fra Ørestad skal undgås i næste nyanlagte bydel Nordhavn.

århusgadekvarteret butiksliv

Hvis alt går efter planen, tager du om en håndfuld år naturligt metroen til Nordhavn for at shoppe rundt. Efter dine indkøb i Århusgadekvarterets mange lokkende specialforretninger er det tid til en café latte, mens børnene leger på molen, og du selv nyder udsigten over havnen.

Udviklingsselskabet By & Havn har præsenteret ambitionerne for Nordhavns første handelsgade, netop som bydelens allerførste private beboere flytter ind. Og hvis indkøbsfremtiden lyder som enhver Østerbro-families drøm, så er forbilledet da også det pæne Frederiksberg-strøg Gammel Kongevej.

Men mens Kongevejen har været over 150 år om at få sin nuværende karakter, skal der arbejdes anderledes hurtigt og målrettet, hvis et af byens foretrukne shopping-områder skal skabes fra bunden på Århusgades nyanlagte forlængelse ud på Nordhavns moler.

Ikke som i Ørestad

Et nyt makkerskab mellem af By & Havn og Nordic Real Estate Partners (NREP) skal sikre, at Århusgadekvarteret bliver fyldt med små selvstændige forretninger, som på byens populære butiksstrøg, men med en fælles administration og ejerskab, som i et storcenter. By & Havn ejer de kommende butikslokaler i nybyggeriernes stueetager, og NREP, der driver en række arkader og centre rundt om i Danmark, stiller med erfaring og den nødvendige kapital.

Dermed tænkes der markant anderledes end da Københavns (og By & Havns) forrige store bydels-projekt, Ørestad, skulle udvikles. Her har de fleste indkøbsmuligheder samlet sig i storcenteret Field's, mens resten af Ørestad har svært ved at få et butiksliv op at køre.

Lykkes det at undgå fortidens fejl, satser By & Havn på, at Århusgadekvarteret om 5-7 år er præget af små restauranter, værksteder, designbutikker og et fødevaremarked. Områdets bevaringsværdige bygninger skal tænkes ind i handelslivet, og også de nye boligkarreers baggårde bliver udnyttet til aktiviteter.

Århusgadekvarteret er første etape af fremtidens Nordhavn, og visionen er, at der skal flytte 3.000 mennesker og 7.000 arbejdspladser ind det kommende årti – for hele Nordhavn er målet 40.000 af hver på 30 år.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling