pixel

Byens nye promenade

Totalrenoverede Øster Allé aber efter Californiens strandpromenader

kbh magasin

Fakta

Renoveringen af Øster Allé har kostet omkring 48 mio. kr., og er finansieret ligeligt af Københavns Kommune og Realdania.

GHB Landskab har tænkt de overordnede tanker for udviklingen af Øster Allé. Det konkrete projekt er tegnet af tegnestuerne Thing & Wainø og Steen Bisgaard.

Nyrenoverede Øster Allé indvies officielt tirsdag den 15. juni.

Udspændt mellem Vibenhus Runddel og Trianglen er Øster Allé bedst kendt som en uvelkommen kaosvej der parterer Fælledparken på midten.

Med sit virvar af golde grusområder og tilfældig parkering har den én kilometer lange allé ikke just bidraget til hverken den festlige stemning i Parken eller den grønne idyl i byens største park.

Men nu er der sket ting og sager på den før så kaotiske gade der trods sin centrale placering mest af alt har ligget som et ubrugt mellemrum i bybilledet.

I 2002-03 blev der udarbejdet et forslag til en ny udformning af Østre Allé. Ombygningen skulle blandt andet sikre bedre sammenhæng med Fælledparken og bedre trafikforhold omkring Parken, og siden 2008 har gravkøer og byggearbejdere haft deres faste plads på Øster Allé.

Forbilledet for ombygningen er Californiens strandpromenader der er kendt for at rumme en skønsom blanding af biler, turister, events, rulleskøjeløber og andre uorganiserede motionister på en og samme vejflade.

Øster Allé har derfor fået et fleksibelt promenadeareal klods op ad Parken der efter planen skal lægge asfalt til for eksempel markedsdage, koncerter, sportsaktiviteter og almen slendreri.

Er der store events i Parken, kan promenadearealet omdannes til parkeringspladser, så gadens samlede antal stiger fra 220 til 440.

Derudover er de to kørebaner samlet langs Fælledparken, mens en nyanlagt cykelsti løber mellem vejbanerne og promenadearealet. Og så har gaden fået friske træer.

Øster Allé bliver officielt indviet tirsdag 15. juni med politisk ros, pomp og pragt.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling