pixel

Charlottenborg muret til med redningsveste

I Nyhavn har stjernekunstneren Ai Weiwei barrikaderet facaden med 3.500 flygtninges brugte redningsveste.

charlottenborg ai weiwei

Lige ved ankeret i Nyhavn er selfie-stængerne begyndt at pege den anden vej. For alle de høje vinduesåbninger på Kunsthal Charlottenborg er blevet fyldt helt ud med stablede redningsveste i skrigorange og andre opmærksomhedssøgende nuancer.

Den farvestrålende barrikadering af facaden bliver siddende hele sommeren som et besk bidrag til omgivelsernes turisttiltrækkende maritime stemning.

Installationen består nemlig af over 3.500 redningsveste opsamlet på Lesbos, efterladt af flygtninge reddet i land på den græske ø.

Bag det omfattende facadeværk på Charlottenborg står kinesiske Ai Weiwei, en af tidens mest verdensberømte samfundskritiske kunstnere.

Han kalder tilmuringen 'Soleil Levant', opgående sol, med reference til et maritimt maleri af Monet, og redningsvestene vil frem til 1. oktober sætte fokus på den humanitære krise, der fortsat rammer Europas kyster hver dag.

Det er anden gang inden for et år, at Kunsthal Charlottenborg iklæder sig en flere måneder lang installation. Fra sidste september og frem til januar var hele facaden mod Nyhavn pakket ind i en kæmpe mosaik af afrikanske lærredssække, skabt af den ghanesiske kunstner Ibrahim Mahama.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling