pixel

Cirkusbygningen er Svenskens

kbh magasin

Københavns kendte og karakteristisk runde underholdningstempel Cirkusbygningen er ikke længere på byens hænder.

Den svenske entertainmentkoncern Wallmans har nemlig - efter mange år bejlen - fået lov at købe den historiske bygning af Københavns Kommune. Wallmans har siden 2003 lejet sig ind på den runde adresse til sine storslåede dinnershows med syngende tjenere, synkrondans og løssluppen firmafeststemning.

Cirkusbygningen har været ejet af kommunen siden 1974. Den blev bygget i 1885 og har i det meste af sin lange levetid fungeret som cirkusmanege for cirkusfamilierne Schumann og Benneweis.

Bygningen nedbrændte i 1914, så på den cirkusbygning vi kender i dag er kun ydermurene og indgangspartiet originale. Indvendigt gennemgik cirkelsalen i starten af firserne en gevaldig smuksering farvelagt af den berømte designer Verner Panton.

cirkusbygningen_1886.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Axel Towers kunne have været 147 meter høje og 'X-ing' eller 'twisting'. I ny serie om det København, der aldrig blev, ser vi på Axeltorv.
Skal banegraven ved Vesterport tilbygges med højhuse? Den gamle idé er tilbage på dagsordenen med et nyt forslag, der også river Palads-biografen ned.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling