pixel

Containerne kommer: Studenterkube med havneudsigt

De første 176 københavnere under uddannelse flytter ind i en lille by af udtjente skibscontainere på Refshaleøen.

containerbolig cph village

Hovedstaden mangler op mod 10.000 boliger til sine studerende, og i årevis er det blevet foreslået at lette presset med midlertidge studenterhybler indrettet i containerbyer på uudnyttede grunde rundt omkring i København.

Kort
CPH Village I

Nu bliver visionen om de (relativt) billige ungdomsboligcontainere til virkelighed.

Folketinget vedtog inden sommerferien en længe ventet ny planlov, der gør konceptet lovligt, og efter lidt nølen om paragrafferne har Københavns Kommune givet grønt lys til den første bosættelse.

Det bliver på Refshaleøen, hvor 88 2-værelses containerboliger er på vej lige ved kajkanten. I alt 176 unge københavnerne under uddannelse kan der bo, og de første forventes allerede at flytte ind i løbet af november.

First moveren er virksomheden CPH Village, der lover eget værelse på 20 smart indrettede kvadratmeter for en husleje på godt 4.000 kroner. Boligen er med køkken, mens badeværelset skal deles med containerens anden beboer.

Ventelisten er åben indtil midt i oktober, hvor der trækkes lod mellem alle ansøgere: Skriv dig op hos CPH Village.

Containere er hot, ligesom Refshaleøen

At leve i en gammel container, der har været verdenshavene rundt, kan måske lyde lidt slummy, men aflagte skibscontainere er faktisk en af tidens hotteste boligmuligheder, fordi de er både fleksible, billige og bæredygtige at bygge med.

Københavnere behøver ikke kigge længere end over til Unionkul Stack I på den anden side af havnen efter et arkitekttegnet eksempel. Også verdensstjernen Bjarke Ingels og BIG har haft en prototype på et flydende container-kollegie fortøjet i byen.

Adressen for CPH Village I bliver Refshalevej 169G, som ligger på Refshaleøens mest happenin' holm lige nu. Med udsigt over til Den lille Havfrue får ungdomscontainerne en hal, hvor bryggeriet Mikkeller skænker fadøl, som nærmeste nabo, og beliggenheden er også lige hvor folkene bag Copenhagen Street Food på Papirøen åbner et helt nyt madmarked i påsken 2018.

Den nye type midlertidige containerboliger i Københavns perspektivområder må maksimalt stå i 10 år og må kun bebos af studerende. Perspektivområder er de dele af byen, hvor udviklingen stadig først er planlagt til et godt stykke ude i fremtiden – som Refshaleøen, der tidligst skal byudvikles fra 2027.

Udover flere studenterkuber på Refshaleøen er blandt andet også grunde i Ydre Nordhavn, Kløverparken og Sydhavn i spil til snarlige containerbosættelser.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

Nyt køretøj redefinerer hvad en 'bil' er — og viser os måske noget af fremtiden for transport i byen. Citroën Ami kan være på vej til Danmark næste år.