pixel

Den bedste sofa er dansk

Toneangivende Wallpaper har endnu engang kåret verdens bedste design

kbh magasin

Fakta

Wallpaper Design Awards 2011

Bedste Sofa: 'In Duplo' af Jensen og Ernst for Erik Jørgensen

Bedste Møbelbetræk: 'Elements' af Tord Boontje for Kvadrat

Om det er de klare – og lige nu meget populære - referencer til 1950’ernes diskrete men formfuldendte design, der har fået de engelske designkendere på Wallpaper til at kaste glans over sofaen her, vides ikke.

Men sikkert er det, at ’In Duplo’, som er blevet til i samarbejde mellem den gammelkendte producent Erik Jørgensen og den nyere designduo Ernst & Jensen Design Studio, er løbet med prisen som bedste sofa ved dette års Wallpaper Design Awards.

Sofaen, der fås i såvel en højrygget som lavrygget version, kom allerede i Magasinet KBH’s spalter i 2009, men nu har designelskere på den anden side af kanalen også fået øjnene op for det fine design.

Erik Jørgensen er nu ikke den eneste danske virksomhed, der kan bryste sig af en Wallpaper pris i 2011. Kvadrat, der gør sig i eksklusive designtekstiler, fik nemlig prisen for bedste møbelstof.

taeppe_kvadrat.jpg

Det var stoffet ’Elements’, som er lavet i samarbejde med hollandske Tord Boontje, der fangede dommernes opmærksomhed. Hvis du vil se stoffet på nært hold, kan du for eksempel lægge vejen forbi Kvadrats showroom i Frihavnen.

Resten af Wallpapers liste, som blandt andet også rummer årets båd og by, kan ses her.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling