pixel

Den lille hal på boulevarden

Byens første lethal tager sig ud og byder sig til døgnet rundt i Ørestad.

ørestad boulevard streethal

Den er den mindste bygning i et kvarter, hvor alle de andre gør en dyd ud af at strække sig op over metroens højbane. Men selvom den er jordnær, er Ørestad Streethal ikke undselig.

Kort
Ørestad Streethal

Den nye idrætshal på Ørestads Boulevard er udformet som fem femkantede trækiler kilet sammen, hvilende på et panorama-bånd af store ruder og med beplantede tage. Og når lyset stråler ud fra hallen om aftenen, ser den ikke ud til at føle sig i skyggen af sin nærmeste nabo, Bjarke Ingels prisbelønnede boligblok VM Bjerget.

Som navnet antyder er streethallen ikke en typisk sportshal med tidsbestilling, omklædningsrum og personale bag disken. Den er en uopvarmet lethal, som nærmere skal betragtes som et overdækket byrum, afskærmet mod vejr og vind.

Ulåst, ubemandet og tilgængelig efter først-til-mølle-princippet døgnet rundt – på nær enkelte faste træningstider for lokale grupper og foreninger.

Indenfor ligger den store bane midt i de 1.500 kvadratmeters hal. Den har betongulv, opstregning, bander, håndboldmål og basketkurve og er dermed også oplagt til for eksempel floorball, fodbold og rulleskøjtehockey.

Rundt om banen findes klatrevæg, bordtennisborde og et mindre multirum med ribber. Og så en sal med gummigulv vellegnet til kampsport, gymnastik, dans og yoga. I salen er der dog varme på og kræves en kode til den låste dør, og den udleveres kun til brugere med fast træningstid.

Udenfor er der hele vejen rundt langs vinduerne anlagt en fitness-sti med alskens inventar til friluftsstyrketræning.

Første af sin slags

Udover at være en ny døgnåben idrætsfacilitet kan hallen også bruges som socialt samlingssted for de lokale beboerne, der kan booke hallen til loppemarkeder, fastelavnsfester, udstillinger eller andre arrangementer.

Ørestad Streethal er udformet af Nord Architects med Masu Planning med på landskabselementerne. Det er samme hold, som står bag det nye gyldenbrune hospice på Diakonissen.

Den er opført af Københavns Kommune og Grundejerforeningen Ørestad Syd med et prisskilt på 21,5 mio. kroner.

Det er den første lethal, der er bygget i kommunen, og det har i tiden efter åbningen ikke været helt uden børnesygdomme. På grund af den manglende opvarming skaber store temperaturudsving i perioder kondensvand på gulvet. Og på grund af den manglende bemanding er det ikke alle streethallens gæster, der behandler den lige pænt.

Mens der arbejdes på andre løsninger, bliver der ind til videre tjekket for vand og tørret op hver morgen, og så er der installeret videoovervågning.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling