pixel

Der kommer alligevel ikke kuppel på Rundetårn

En 130 meter lang rutsjebane ned ad sneglegangen er også opgivet.

trækuppel på rundetårn

Københavns nok mest ikoniske bygningsværk får lov at stå og ligne sig selv, som det har gjort i snart 400 år. For planen om midlertidigt at sætte en trækuppel på toppen af Rundetårn er nu endegyldigt opgivet, efter det ikke er lykkedes at få de nødvendige tilladelser.

Idéen var ellers, at den japanske kunstner Tadashi Kawamata skulle montere en kuppel omkring den øverste del af Rundetårn, henover udsigtsplatformen og observatoriet i cirka 35 til 45 meters højde. En rustik og åben konstruktion i træ med fortsat udsyn til himlen og Københavns tage.

Indenfor i Rundetårn skulle japaneren også bygge den længste rutsjebane, byens børn endnu har set: 130 meter ville den sno sig, rundt og rundt ned ad sneglegangens 7½ omgange om tårnets kerne.

Fra slutningen af november og seks vinteruger frem skulle det helt usædvanlige syn på middelalderbyens bedst besøgte turistattraktion være del af en udstilling i anledningen af 150-året for de diplomatiske forbindelser imellem Danmark og Japan, der er markeret med en omfattende kulturudveksling i begge lande hele året.

Men administrationen i Rundetaarn meddeler altså nu, at det københanske kuppelklimaks inkl. rutsjebane ikke bliver til virkelighed alligevel, fordi de eksterne arrangører ikke har kunnet skaffe de fornødne støttemidler fra fonde og tilladelser fra myndighederne.

Tadashi Kawamata er kendt for sine stedsspecifikke installationer i genbrugstræ på eksisterende bygninger. Blandt andet har han i Paris bygget en træhytte i Napoleons Vendôme-søjle og overdækket en staldbygning i Versailles med 500 aflagte frugtkasser.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling