pixel

Der kommer alligevel ikke kuppel på Rundetårn

En 130 meter lang rutsjebane ned ad sneglegangen er også opgivet.

trækuppel på rundetårn

Københavns nok mest ikoniske bygningsværk får lov at stå og ligne sig selv, som det har gjort i snart 400 år. For planen om midlertidigt at sætte en trækuppel på toppen af Rundetårn er nu endegyldigt opgivet, efter det ikke er lykkedes at få de nødvendige tilladelser.

Idéen var ellers, at den japanske kunstner Tadashi Kawamata skulle montere en kuppel omkring den øverste del af Rundetårn, henover udsigtsplatformen og observatoriet i cirka 35 til 45 meters højde. En rustik og åben konstruktion i træ med fortsat udsyn til himlen og Københavns tage.

Indenfor i Rundetårn skulle japaneren også bygge den længste rutsjebane, byens børn endnu har set: 130 meter ville den sno sig, rundt og rundt ned ad sneglegangens 7½ omgange om tårnets kerne.

Fra slutningen af november og seks vinteruger frem skulle det helt usædvanlige syn på middelalderbyens bedst besøgte turistattraktion være del af en udstilling i anledningen af 150-året for de diplomatiske forbindelser imellem Danmark og Japan, der er markeret med en omfattende kulturudveksling i begge lande hele året.

Men administrationen i Rundetaarn meddeler altså nu, at det københanske kuppelklimaks inkl. rutsjebane ikke bliver til virkelighed alligevel, fordi de eksterne arrangører ikke har kunnet skaffe de fornødne støttemidler fra fonde og tilladelser fra myndighederne.

Tadashi Kawamata er kendt for sine stedsspecifikke installationer i genbrugstræ på eksisterende bygninger. Blandt andet har han i Paris bygget en træhytte i Napoleons Vendôme-søjle og overdækket en staldbygning i Versailles med 500 aflagte frugtkasser.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling