pixel

Første DFDS-sten lagt på Marmormolen

Byggeriet af nyt, stort domicil med havneudsigt er sat i gang.

Marmormolen DFDS domicil fra gaden

I Frihavnen har man netop lagt den første sten — grundstenen — til dét der skal blive til det næste firmadomicil med Øresunds-udsigt.

Som det ofte ses i disse år, er det danskernes private opsparinger der bliver investeret i nybyggeriet. Det er nemlig PensionDanmark der samler regningen på små 300 millioner kroner op, for derefter at forrente investeringen ved at udleje bygningen til DFDS.

De ansatte i det store rederi vil fremover få udsigt til, på den ene side, deres egne færger i Oslobådens terminal og, på den anden, FN-byen.

I alt 700 mennesker vil få sin daglige gang i byggeriet, der — bevidst — leder tankerne hen på en passagerfærge. I stueetagen vil en ny café få offentlig adgang.

Upopulær bygherre

PensionDanmark var også involveret som bygherre på det nu droppede Ørestad Fælled projekt. Engagementet er én af grundene til, at pensionsselskabet har modtaget mange negative anmeldelser på Google Reviews og i skrivende stund har en tilfredshedsscore på blot 2,3 ud ad 5.

Byggeriet på Marmormolen har dog ikke kastet lokale protester af sig. Byggegrunden på det lille udstik i havnen, lige ved siden af Amerika Plads-området, har i flere år ligget hen som et indhegnet stykke asfalt.

Når det færdige byggeri har rejst sig i 2022, skal man ikke forvente, at det vil tage sig ud helt som på de visualiseringer, som PLH Arkitekter har lavet af deres designs.

Som det ofte ses, er vinduerne i visualiseringerne transparente, og bygningen fremstår derfor let og luftig. I virkelighedens verden vil vinduerne i dagslys reflektere uderummet, og derfor vil den færdige bygning i højere grad virke tillukket.

Læs mere om projektet (fra maj 2019).

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?
læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling