pixel

Vinterbad på Bryggen?

Du kan gå i sauna midt i havnen, hvis Islands Brygges havnebad opgraderes til vinterplaskning.

kbh magasin

Det populære havnebad på Islands Brygge er for længst blevet lidt af et vartegn for den gode historie om København som den miljøbevidste metropol med den høje livskvalitet. Men det er et vartegn, der kun er åbent tre måneder om sommeren.

Det vil de lokale græsrødder i foreningen Vinterbad Bryggen lave om på. De drømmer om, at hoppe i havnen året rundt – og de har fået badets oprindelige formgivere, nu i BIG Arkitekter, til at komme med et forslag til, hvordan havnebadet kan udbygges med faciliteter til vinterbadning.

vinterbad_bryggen_01.jpg

Amfiteater og HuskMitNavn

Stjernearkitekterne foreslår en tilbygning, der rejser sig som en stor trætrappe i havnebadets sydlige ende, modsat det eksisterende udspringstårn. Trappen fungerer som tilskuerpladser i bedste amfiteater-tradition, men er i virkeligheden et skrånende tag over tre saunaer, omklædningsrum og alt hvad en vinterbader-forening ellers skal bruge.

Selve det kolde gys opnås i et nyt basin bag trappetribunen, der har glasfacader resten af vejen rundt. Dermed bliver sauna-turen med kig ud til havnen, og alle indvendige vægge skal også være enten gennemsigtige eller beklædt med spejle. Hele gulvet skal dækkes af små keramiske sten, der danner motiver af den københavnske kunstner HuskMitNavn – som en nutidig, lokal reference til de romerske bades tradition for mosaikker.

vinterbad_bryggen_04.jpgvinterbad_bryggen_02.jpg

Pengene skal findes først

Skitseforslaget sætter ikke et prisskilt på opgraderingen af havnebadet, men et slag på tasken fra Vinterbad Bryggens formand Peter Lysdal Jakobsen lyder på 15-25 millioner af byens kroner. Han håber at få foretræde, når politikerne i byens Kultur- og Fritidsudvalg har forslaget på dagsordenen den 23. august.

"Vi har fået meget positiv respons både fra forvaltningen og fra Overborgmester Frank Jensen og flere andre af byens borgmestre. Men der skal selvfølgelig stadig findes penge til det," siger Peter Lysdal Jakobsen.

vinterbad_bryggen_05.jpg

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling