pixel

Farvel til forbandet bygning

kbh magasin

Byens sorte får Scala får nu omsider gjort en ende på sine lidelser. Den udskældte bygning bliver nemlig jævnet med jorden – og det allerede i efteråret.

I stedet for det tomme, forlystelsessyge spøgelseshus opføres en 10-etagers bygning på i alt 30.000 kvadratmeter. Det meste kommer til at huse advokatformaet Gorissen Federspiel Kierkegaard og et stort, underjordisk parkeringsanlæg. Resten af bygningen vil til at begynde med blive lejet ud.

Siden midten af 1800-tallet har grunden med den centrale beliggenhed huset forlystelser i mange afskygninger: fra cabaret, variete og swingjazz til fedtede diner-restauranter, Professor Olsens Spilleland og Bollywoodbiograf.

Scala-bygningen, som vi kender den i dag, er fra slutningen af 80’erne og har siden sin begyndelse været alt andet end en god forretning.

Den nye forlystelsesløse bygning forventes at stå færdig i 2014.

Læs mere hos Børsen

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling