pixel

Sidste runde i Scala

Fotoserie: Scala er snart fortid. Tag med og kig ind en allersidste gang.

kbh magasin

De karakteristiske søjler står stadig rankt, men de er dækket af støv og omgivet af nedrevet inventar. På den forfaldne, faux-eksotiske bar stirrer dansepigerne uanfægtet tilbage fra de kitchede vægmalerier. Og en kopi af en engelsk telefonboks står i et hjørne med et papirskilt tapet på - den skal gemmes, og håber, at det ikke er blevet glemt igen.

En mKBH-læser, der kalder sig Håndværkeren C, har sendt os en stribe rå mobiltelefon-fotos inde fra den aflåste 90'er-tidslomme Scala på Axeltorv, hvor det er mange år siden, at nogen lige har taget en runde, nu de alligevel kom forbi.

Scala, som vi kender det, har snart været en mere eller mindre forladt spøgelsesbygning lige så længe, som det har været et levende forlystelseskompleks. Og mens de nye planer for grunden på Axeltorv falder på plads, er den fejlslåede bygning gjort klar til at blive revet ned.

Motiverne er fanget i januar/februar 2012, og findes ikke længere. Alle indervægge og alt inventar er væk, og tilbage af Scala er nu kun de bare ydervægge, som nedrivningsmaskinerne er begyndt at spise af.

scala_sidste_26.jpg

scala_sidste_8.jpg

scala_sidste_29.jpg

scala_sidste_28.jpg

scala_sidste_101.jpg

scala_sidste_10.jpg

scala_sidste_15_0.jpg

scala_sidste_27.jpg

scala_sidste_18.jpg

scala_sidste_7.jpg

scala_sidste_99.jpg

scala_sidste_6.jpg

scala_sidste_95.jpg

OPDATERING 10. marts:

scala_nedrivning_3.jpg

scala_nedrivning_2.jpg

scala_nedrivning_1.jpg

scala_nedrivning_4.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling